Po zagotovilih organizatorjev se oboževalcem Madonne ni treba bati odpovedi ljubljanskega koncerta. Foto: EPA
Po zagotovilih organizatorjev se oboževalcem Madonne ni treba bati odpovedi ljubljanskega koncerta. Foto: EPA

Ker so po (spletnih) medijih zadnje dni začele krožiti govorice, da naj bi koncert "kraljice popa" na ljubljanskem hipodromu Stožice, napovedan za 20. avgust, odpadel, po nekaterih namigovanjih pa naj bi ga združili s tistim v italijanskem Vidmu, smo se jih na MMC-ju odločili preveriti. Na naša vprašanja je odgovarjala slovenska predstavnica agencije Lupapromotion, ki organizira Madonnin koncert, Špela Gombač.

So govorice o odpovedi Madonninega koncerta resnične?
Govorice niso resnične, koncert se bo zgodil, ne glede na prodano število vstopnic.

Koliko vstopnic za ljubljanski koncert je bilo doslej prodanih?
Prodanih je okrog 20.000 kart. Plačan je tudi že polog za koncert. (Organizatorji so dali v prodajo 62.000 kart, cene se gibljejo od 60 evrov naprej, op. a.)

Kaj je po vašem mnenju razlog za slabo prodajo kart? Previsoka cena ali dejstvo, da so "pravi oboževalci" Madonno že videli v živo v kateri od bližnjih prestolnic?
Po našem mnenju prodaja ni slaba, vstopnice za glasbenico takšnega formata niso predrage.

Obstaja možnost, da bi koncert združili s tistim v Vidmu, kot so poročali nekateri spletni mediji?
Ljubljanskega koncerta ni mogoče realizirati skupaj z italijanskim. Koncert v Ljubljani bo samostojen in bo 20. avgusta na Stožicah.

Ali bi morebitna odpoved tako velikega koncerta lahko slabo vplivala na nadaljnje dogovarjanje z zvezdami Madonninega formata? Bi jih to lahko odvrnilo od prihoda?
Raje govorimo o tem, da bo tak koncert, kakršen je Madonnin, prvič v Sloveniji in da je to za nas zelo pomembno, saj se bo po tem dogodku pri nas zvrstila paleta pomembnih in znanih glasbenikov. Organizaciji Live Nation in Lupapromotion sta v svoji karieri organizirali že vrsto koncertov, Madonni sledijo še U2 v Zagrebu, tako da skrbi za odpoved ni. Kljub pesimizmu Slovencev.

A. K.