Tinkara z zmagovalno skladbo dosega uspeh za uspehom. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Tinkara z zmagovalno skladbo dosega uspeh za uspehom. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Pogled na lestvico TOP50 predvajanih skladb. Foto: Sazas
Tinkari bodo na evrovizijskem odru ob strani stale Nika Zorjan, Manca Špik in Lea Sirk. Foto: Facebook Manca Špik

Vse bolj zasedena Tinkara Kovač je pred odhodom na evrovizijski spektakel na Danskem dobila lepo popotnico.

V prvem tednu, odkar je zmagovalna skladba letošnje Eme v radijskem etru, na podlagi uradne slovenske lestvice o predvajanih skladbah, ki jo tedensko objavlja združenje Sazas, je skladba Spet na prvem mestu.

"Zelo lepo priznanje je, lepa novica, srečna sem in zadovoljna, ker je pesem doživela tako lep odziv pri ljudeh," je dejala glasbenica, ki jo je novica še bolj razveselila, ko je izvedela sledeče ...

Kot pravi Aleš Vovk - Raay, avtor zmagovalne skladbe, se še nikoli ni zgodilo, da bi, odkar Sazas objavlja tedensko lestvico predvajanja, katera koli slovenska pesem prehitela tuje uspešnice, ki kraljujejo na vrhu, saj se najbolj predvajana slovenska skladba po navadi znajde med 10. in 15. mestom lestvice TOP50.

Za Tinkaro in skladbo Spet so se na tedenski lestvici predvajanih skladb znašle uspešnice, kot so Stolen Dance Milkya Chancea, Happy Pharella Williamsa, Hey Brother Aviciija, Counting Stars skupine One Republic ...

Lea Sirk - nova okrepitev
Še ena izmed novosti, ki prihajajo iz Tinkarinega tabora, je ta, da se ekipa odpravlja na Dansko z okrepljeno postavo. Na odru bo poleg Tinkare in vokalistk Mance Špik in Nike Zorjan stala še ena Primorka - pevka Lea Sirk, ki že pridno vadi z ekipo.

Poklon Srečku Kosovelu
Tinkara ima, vse odkar je zmagala na Eminem odru, iz dneva v dan več obveznosti - vaje, intervjuji, snemanja ... Kljub natrpanemu urniku pa se bo Primorka, ki se je preselila na Kras, v petek v Sežani udeležila enega izmed številnih dogodkov, ki jih organizirajo ob 110. obletnici rojstva Srečka Kosovela. Kovačeva na dogodku ne bo prepevala, temveč se bo predstavila s flavto, s svojo tretjo roko, kot jo je opisala po zmagi na Emi.

Prav flavta pa je njena konkurenčna prednost na Danskem, kot je pred kratkim dejala v MMC-jevi spletni klepetalnici. Na vprašanje, ali je že slišala tekmice in tekmece na Evroviziji, pa je pevka za konec odgovorila, da ji ni uspelo še vsem dobro prisluhniti, všeč pa ji je italijanska predstavnica Emma, ki se bo predstavila s skladbo La mia città.

Spodaj lahko prisluhnete skladbi Spet v slovenski različici, ki se ji je uspelo povzpeti na vrh lestvice TOP50, dokler pa ne objavijo uradnega videospota za skladbo Spet/Round and Round, pa si lahko pogledate predstavitveni video, s katerim se za zdaj predstavljamo evrovizijskemu občinstvu.