Foto: Vojko Rotar
Foto: Vojko Rotar
Avtorja zmagovalne skladbe Mars & Venera v izvedbi Tinkare Kovač sta Gaber Radojevič in Lea Sirk. Foto: Vojko Rotar
Zmagovalci MMS-ja 2013
Zmagovalci 33. festivala Melodije morja in sonca. Foto: Vojko Rotar
Tinkara Kovač - Mars & Venera

Primorka, ki je na festivalu stavila vse na skladbo Mars & Venera, se je dan po zmagoslavnem večeru odpravila napolnit baterije na morje. Še preden se bo skupaj z družino prelevila v prave "počitnikarje", jo popoldne čaka še piknik, na katerem se ji bodo pridružili tudi drugi člani zmagoslavne ekipe, ki so se v nasprotju z mlado mamico zabavali do zgodnjih jutranjih ur: "Zmago smo proslavili, adrenalin nas je držal pozno v noč, nekatere tudi do jutra."

Zmagovalni skladbi Mars & Venera lahko prisluhnete desno spodaj!

Veselje Primorke, ki izmed drugih udeležencev na 33. festivalu Melodij morja in sonca izpostavi veličastno skladbo Alenke Godec, za katero je tudi navijala, je še toliko večje, ker je zmagala na MMS-ju, "našem malem Sanremu", s katerim je tako kot tudi drugi primorski glasbeniki tudi odraščala.

Skladbo Mars & Venera Tinkara komentira z besedami, da "na prvi posluh deluje razposajena in vesela, na prvi posluh ne kaže pravega pomena, v bistvu kaže problematično stanje duha današnjega časa", o tem, ali meni, da bo pesem zaznamovala letošnje poletje in ali bo postala uspešnica, pa glasbenica pravi: "Upam, da bo postala uspešnica, ampak pri tem nikoli ne veš, na Emi sem tako pred leti s skladbo Veter z juga končala na predzadnjem mestu, danes pa je to ena najboljših skladb v moji karieri, ki je naletela na izjemen odziv občinstva. Festival je odskočna deska, kako bodo Mars & Venero sprejeli, pa bo pokazal čas."

NAGRADE NA MMS-ju 2013:

Nagrada strokovne žirije za besedilo: LEON OBLAK za skladbo SPREMINJAM SE v izvedbi ENZA HROVATINA.

Nagrada strokovne žirije za aranžma: TADEJ MIHELIČ za skladbo CI RIUSCIRAI v izvedbi YLENIE ZOBEC.

Nagrada strokovne žirije za glasbo: ALEŠ KLINAR za skladbo VSE JE LJUBEZEN v izvedbi ALENKE GODEC.

Nagrada strokovne žirije za izvedbo: TINKARA KOVAČ za skladbo MARS & VENERA.

Nagrada strokovne žirije za obetavnega izvajalca - nagrada Danila Kocjančiča: ALEX VOLASKO.

NAGRADA RADIJSKIH POSTAJ: Zmagovalka je TINKARA KOVAČ.

TELEFONSKO GLASOVANJE: Zmagovalec je NIKA ZORJAN.

NAGRADA OBČINSTVA V AMFITEATRU: Zmagovalka je TINKARA KOVAČ.

Pevka čez teden ali dva odhaja v glasbeni studio, kjer bo začela ustvarjati novi glasbeni material. Tinkara se je tokrat odločila za vse bolj ustaljeno prasko med glasbeniki, objavljanje posameznih skladb, in ne celih albumov: "S pomočjo spleta in drugimi promocijskimi orodji bodo pesmi do poslušalcev prišle zelo hitro, če bi se odločila za album, pa bi morali nanj čakati leto, dve, tri ..."

Primorka je prejela številne pohvale in čestitke, ki ji pa največ pomenijo: "Mlada mama sem, z mano je tako v zaodrju bila tudi moja trimesečna hčerka, ki je bila med večerom precej nemirna. Ko sem šla na oder, pa se je ob zvokih moje skladbe pomirila, tako da je to zame največja pohvala."

Tinkara Kovač na koncu pove tudi, da jo je presenetilo nizko število točk, ki jih je prejela od strokovne žirije (to so sestavljali Dušan Velkavrh, Mojca Menart, Patrik Greblo, Lean Klemenc in Alesh Maatko): "Nisem bila pozorna, drugi so me opozorili na to, ampak ja, začudilo me je to, da njihove ocene niso bile v skladu z drugimi glasovi. Ampak to me ni potrlo, saj sem že toliko let na glasbeni sceni, da me takšne stvari ne prizadenejo več."

Tinkara Kovač - Mars & Venera