Trojni album slovenskih popevk. Foto: RTV
Trojni album slovenskih popevk. Foto: RTV

Jubilejni trojni album zajema 50 izvirnih posnetkov festivalskih popevk med letoma 1962 in 2011. Prisluhnili boste lahko večno zelenim melodijam, kot so Mandolina, Zemlja pleše, Zvezde padajo v noč, Malokdaj se srečava, Orion, Poletna noč, V Ljubljano, Med iskrenimi ljudmi, Na vrhu nebotičnika, Pegasto dekle, Vem, da danes bo srečen dan, Dan neskončnih sanj, Za prijatelje in še mnogo drugih uspešnih zimzelenih slovenskih popevk.

"V pol stoletja do zlatega jubileja se je ohranilo veliko dobrih, raznovrstnih, odlično zapetih in izvedenih popevk, da jih res ni bilo preprosto izbrati 50. Posebej še, ker so v prvih desetletjih pevci nastopali v alternacijah, pa tudi z več pesmimi na enem festivalu. Izdaja Zlati jubilej Slovenske popevke: 50 slovenskih popevk za 50 let tako skuša razgrniti kar se da široko paleto skladateljev, pesnic in pesnikov, pevk in pevcev, da bi poslušalec na koncu tretje plošče lahko pomislil na besedilo prve od petdesetih, zmagovalke prvega festivala – Enkrat še zapoj ..." je v spremnem besedilu ob posebni izdaji jubilejnega trojnega albuma zapisala Mojca Menart, vodja ZKP RTV Slovenija.

O prodaji albuma
Album Zlati jubilej Slovenske popevke: 50 slovenskih popevk za 50 let je na voljo v vseh bolje založenih trgovinah z nosilci zvoka po Sloveniji, v trgovskih verigah Mercator, M Tehnika, Müller, Petrol in Big Bang ter v spletni prodajalni ZKP RTV Slovenija, in sicer na spletnem naslovu https://www.rtvslo.si/zkpprodaja/.