Ula Ložar se bo na Malti predstavila s skladbo Nisi sam/Your light. Foto: Žiga Culiberg Foto:
Ula Ložar se bo na Malti predstavila s skladbo Nisi sam/Your light. Foto: Žiga Culiberg Foto:
Bernarda Žarn (Foto: Žiga Culiberg)
Televizijski prenos izbora Pesem Evrovizije za otroke 2014 bo komentirala Bernarda Žarn. Foto: Žiga Culiberg

Prva slovenska predstavnica na Pesmi Evrovizije za otroke bo ta konec tedna odpotovala na Malto, ki je gostiteljica letošnjega izbora. Tam bo nastopila s skladbo, katere avtorica je sama, pomagala pa sta ji tudi Raay in Marjetka Vovk. Za besedilo so poskrbeli: Erika Mager, Lucienne Lončina in Raay.

"To bodo še ene počitnice poleg poletnih," je dejala Ula, ko smo jo obiskali na eni izmed vaj. Vse od dneva, ko je izvedela, da gre na Evrovizijo, se je njeno življenje popolnoma spremenilo. Spoznala je veliko znanih domačih pevcev in pevk, poleg tega pa še posnela priredbo zmagovalne evrovizijske pesmi Rise Like a Phoenix v duetu z Maraayo.

Ula je bila za nastop na "Junior" Evroviziji, ki bo po zaslugi lanske malteške predstavnice letos potekala na Malti 15. novembra, izbrana na interni avdiciji na začetku septembra. RTV Slovenija bo na tem tekmovanju, ki poteka od leta 2003 in na katerem lahko sodelujejo otroci, stari od 10 do 15 let, nastopila prvič.

Otroška Evrovizija bo 15. novembra, spremljali pa jo boste lahko od 20. ure dalje na 1. programu Televizije Slovenija ali prek MMC-ja.

Gostiteljica prireditve Pesem Evrovizije za otroke, ki nastaja pod okriljem EBU-ja (Evropske zveze radiotelevizij), bo znana televizijska voditeljica Moira Delia, ki je pred leti že povezovala malteški izbor za Pesem Evrovizije. Izbor bo komentirala Bernarda Žarn, točke slovenskega glasovanja pa bo sporočil Gal Fajon.

Poleg Slovenije se bo na malteškem evrovizijskem odru predstavilo še 15 otrok, in sicer iz Armenije, Belorusije, Bolgarije, Cipra, Črne gore, Gruzije, Hrvaške, Italije, Malte, Nizozemske, Rusije, San Marina, Srbije, Švedske in Ukrajine.

Kako se slovenska predstavnica pripravlja na tekmovanje, si lahko pogledate v spodnjem videu, še enkrat pa lahko prisluhnete skladbi Nisi Sam/Your Light, s katero nas bo Ula zastopala na Malti.