Dominik Trobentar je dal s svojo barvo glasu uspešnicam skupine Hazard poseben pečat. Foto: MMC RTV SLO/K. K.
Dominik Trobentar je dal s svojo barvo glasu uspešnicam skupine Hazard poseben pečat. Foto: MMC RTV SLO/K. K.
Hazard
Hazardovci so leta 2010 razprodali Halo Tivoli. Foto: MMC RTV SLO/K. K.

Z Dominikom Trobentarjem smo se nazadnje pogovarjali leta 2010, ko je skupaj z ostalimi člani skupine saksofonistom Jožefom Doblekarjem - Bracem, klaviaturistom Danijem Gančevom, kitaristom Daretom Petričem in bobnarjem Mirom Čekelišem, pripravil pravo glasbeno poslastico na velikem koncertu ob 30-letnici skupine v razprodani Hali Tivoli.

"Publika je prečudovita. Tega nisem pričakoval. Imel sem krizo. Verjetno se je to videlo zaradi tega, ker sem bil tako vzhičen. Jaz sem čustven človek in težko sem zadrževal in solze in vse," je po koncertu za MMC Dominik komentiral svoj nastop. Dodal je, da je to nekaj neponovljivega in nekaj najlepšega, kar se mu je zgodilo v karieri. Besede, da jim je uspelo napolniti Halo Tivoli, kar uspe le redkim slovenskim glasbenikom, pa je pokomentiral: "Razlog je v naši glasbi, v močnih besedilih. Dolgo smo vztrajali v skupini, ampak žal smo morali naše delovanje prekiniti (skupina je nehala delovati leta 1983, op. a.). Želja, da napolnimo Halo Tivoli, se nam je po 30 letih izpolnila." Koncerta so se udeležili številni znani obrazi, med njimi tudi Dominikov sin Jernej, ki je kitarist skupine LeeLooJamais.

"Vsak je sam mi je še posebej ljuba"
Številne njihove popevke so postale zimzelene in predmet predelav. Kako je na to gledal Dominik? "Super, krasno. Vsak, ki se loti tega - sem za, zakaj pa ne. To je sveža kri, sveži občutki, nekaj po svoje naredijo, ampak besedilo je pa tisto, ki vleče še naprej." In katera izmed uspešnic - teh je bilo res veliko, kot recimo Najlepše pesmi, Marie, ne piši pesmi več, Kopalnico ima, Nena -, pa se je Dominiku še posebej vtisnila v srce: "Težko bi katero izpostavil, ampak ... Moja prva pesem, ki sem jo dobil v roke, je Vsak je sam, to je ena tako rekoč kultna pesmica z besedilom za vse generacije." Omenjena pesem je leta 1980 na Slovenski popevki zasedla tretje mesto.

Skupina je na Jugoviziji, izboru za jugoslovansko predstavnico izbora za pesem Evrovizije, nastopila štirikrat - leta 1981 s skladbo Marie, ne piši pesmi več (zasedli so 5. mesto), leta 1982 s skladbo Bistro (10. mesto), leta 1983 s skladbo Najlepše pesmi (14. mesto) in leta 1987 s skladbo Nocoj (24. mesto).

Hazard je tudi prva slovenska skupina v nekdanji Jugoslaviji, ki je prejela zlato ploščo (za naklado 200.000 izvodov prvenca).

Pevec Dominik oceni vrnitev
Pevec Dominik oceni vrnitev