Cilj dvojčic Prusnik je preprost: čim več nastopati! Foto: Žiga Culiberg
Cilj dvojčic Prusnik je preprost: čim več nastopati! Foto: Žiga Culiberg
Misija Evrovizija
V igri za vozovnico na izbor za pesem Evrovizije ostajajo še Eva Boto, Nika Zorjan ter dvojčici Eva in Nika Prusnik. Foto: Žiga Culiberg
Eva in Nika Prusnik o evrovizijski želji

16-letni Eva in Nika Prusnik sta na sodnike skozi enajst oddaj, kolikor jih je bilo do zdaj, naredili vtis z odrsko karizmo. "Midve obožujeva nastopanje. To sva si že od nekdaj želeli," odgovarja Nika, zakaj bi prav ona s sestro rada nastopila na Evroviziji. "Evrovizija je velik oder, ki sva si ga midve želeli: da lahko veliki množici nekaj sporočiš, kar čutiš, da se oni lahko povežejo s tabo in ti vrnejo to energijo. Ne vem, kako bi opisala ta občutek, ki je nadzemeljski," jo dopolnjuje rdečelasa Eva, ob tem pa jo dopolni Nika: "Težko ga je opisati z besedami, ker se povežeš in si v popolnoma svojem svetu in se prepustiš ritmu. Potem pa še vidiš, da so drugi s tabo. S tem ti dajo dodatno spodbudo. In to je res hudo."

Nastopanje v oddaji Misija Evrovizija ima svoj davek, saj, kot priznavata sestri, je treba vložiti veliko dela. "Je težko. Zelo je treba delati. Veliko je vaje. Moraš vaditi, vaditi, vaditi. Ves čas. Tako da se ti besedilo 'usede'. Da lahko skladbo dobro interpretiraš. Kajti, če ne poznaš skladbe, niti ne veš, kaj pomeni, in jo težko zinterpretiraš," trdi Nika. "Moraš se poglobiti v besedilo. Za vsako črko, vsako besedo moraš vedeti, kaj pomeni, da se lahko povežeš z njo in jo zapoješ tako, kot je treba," še dodaja Eva.

V prihodnjih dneh vam bomo (oz. smo vam že) podrobneje predstavili tudi razmišljanja:
- Eve Boto,
- Nike Zorjan.

A ne samo s petjem, gledalkam in gledalcem oddaje sta se vtisnili v spomin tudi zaradi koreografij. "Zavrtiva skladbo, ki jo imava, in začneva plesati po sobi. Spontane gibe, ki nastanejo in so nama najbolj všeč, se naučiva druga od druge. To se navezuje tudi na to, kako začutiva pesem s telesom. Na nastopu pa tiste dele, ki si jih ne določiva natančno, improvizirava," je pojasnila Nika.

Spremljajte Misijo Evrovizijo tudi na:

- Facebooku,

- Twitterju,

- uradni spletni strani.

Dvojčici v en glas zatrjujeta, da sta najbolj uživali v prepevanju Ja veux in Bubbly in da bi se radi predstavili še v reggaetonu. "Reggae, reggae. Ne, nekaj kar bova - če si bova zdaj lahko znova izbrali svojo skladbo - pokazali zdaj. To bo ena izmed najinih res najljubših skladb," pojasnjuje Eva. "Takšna temperamentna je," jo opiše Nika. "Z dušo. Zbudi najino plat, ki je še niste videli," zaključi Eva.

Eva in Nika Prusnik o evrovizijski želji