The Hoff ima v Avstriji, Nemčiji in Švici še vedno razprodane koncerte. Foto: EPA
The Hoff ima v Avstriji, Nemčiji in Švici še vedno razprodane koncerte. Foto: EPA

Danes 62-letni ameriški igralec, pevec, producent in poslovnež je najbolj znan po vlogah Michaela Knighta iz serije Vitez za volanom in Mitcha Buchannona iz Obalne straže, a je tudi pevec, ki je vrhunec slave doživel na prelomu 80. v 90. leta. Med njegovimi najbolj znanimi skladbami so Looking For Freedom, Crazy for You in Do The Limbo Dance. Priljubljen pa je bil predvsem v Švici, Nemčiji in Avstriji.

The Hoff, kot je zvezdnikov vzdevek, je po prekinitvi igralske in glasbene kariere sodeloval predvsem v različnih resničnostnih šovih - bil je sodnik v oddajah America's Got Talent in Britain's Got Talent, plesal pa je v šovu Ples z zvezdami. Dolgo je imel težave z alkoholom, za zdravljenje pa se je odločil po tem, ko je na splet prišel posnetek, na katerem je popolnoma pijan poskušal pojesti hamburger.

Davidova nova skladba nosi naslov True Survivor in je bila posneta za film Kung Fury. Gre za svojevrsten fenomen, saj so švedski ustvarjalci filma sredstva za produkcijo zbrali prek platforme Kickstarter. Film je poklon 80., mešanica komedije, kung-fuja in časovnega potovanja.

"80. leta so minila v znamenju zabave, akcije in herojev. Kung Fury je vse to," je film opisal Hasselhoff. O svoji skladbi je dejal: "Pesem je popolna zame, predstavlja me, kakršen sem v resnici - True Survivor (pravi borec)."

Spodaj si lahko ogledate videospot za pesem True Survivor in napovednik za film Kung Fury.