Pesem je trenutno uvrščena na 25. mesto. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Pesem je trenutno uvrščena na 25. mesto. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Skladbo Livin' on a Prayer so člani zasedbe Bon Jovi izdali na 12-krat platinastem albumu Slippery When Wet leta 1986. Takrat je na vrhu Billboardove lestvice kraljevala kar štiri tedne zapored in tako postala ena najprepoznavnejših uspešnic skupine.

Posnetek na YouTubu pa je 'kriv', da se je pesem po dobrih 26 letih nepričakovano vrnila nazaj na lestvico. Gre za video iz leta 2009, na katerem Jeremy Fry, oboževalec košarkarskega kluba Boston Celtics, pleše in poje na omenjeno uspešnico. Čeprav je posnetek na spletu že nekaj let, ga je širša javnost spoznala šele prejšnji mesec, ko je bil naložen na spletno stran Utrend.tv.

Več kot 11 milijonov ogledov je pripeljalo do tega, da se je pesem Livin' on a Prayer vrnila na 25. mesto na lestvici vročih 100 in se uvrstila na peto mesto lestvice Streaming Songs. Prav tako je 11 mest pridobila na lestvici Hot Rock Songs in je trenutno na osmem mestu.

Video so s svojimi oboževalci delili tudi člani zasedbe Bon Jovi in ob tem zapisali, da so veseli, kadar se kdo tako vživi v njihove pesmi: "Zaradi tega so naši oboževalci najboljši," so zapisali na svojem profilu na Facebooku.