Miley je bila v spotu - razen čevljev - popolnoma gola. Foto: YouTube
Miley je bila v spotu - razen čevljev - popolnoma gola. Foto: YouTube
Kontroverzni nastop na podelitvi MTV-jevih nagrad. Foto: Reuters
Miley v razbitinah. Foto: YouTube

Wrecking Ball je režiral kontroverzni modni fotograf Terry Richardson, v njem pa vidimo 20-letno Cyrusovo, kako razbija (ob tem zapeljivo poliže kladivo), se slači, se povsem gola guga na veliki viseči krogli in joka.

Gre za zadnji singel z albuma BANGERZ, ki bo izšel 4. oktobra. Prvi singel s prihajajočega albuma je bil We Can't Stop, ki je dvignil precej prahu. Sporno je bilo že besedilo, saj to namiguje na uživanje mamil, nič manj nedolžen pa ni bil niti videospot, v katerem Miley poplesava pomanjkljivo oblečena.

Cyrusova je pesem odpela tudi na nedavni podelitvi MTV-jevih videonagrad, pri čemer se ji je na odru pridružil Robin Thicke, ob katerega se je nato pevka izzivalno drgnila. Nastop je naglo postal edina omembe vredna stvar s teh nagrad, saj so ga analizirali in se zgražali nad njim tako rekoč vsi mediji. Miley je celo izgubila svojo obljubljeno naslovnico za revijo Vogue, saj naj bi bila urednica Anna Wintour tako zgrožena nad nastopom.

Miley Cyrus je zaslovela z naslovno vlogo v Disneyjevi seriji Hannah Montana, nato pa po vzoru očeta Billyja Raya Cyrusa kariero nadaljevala v glasbenem svetu z zgodnjimi uspešnicami, kot sta The Climb in Party in the U.S.A. A z zadnjim albumom hoče Cyrusova, ki se je medtem ostrigla povsem na kratko in se začela oblačiti skrajno izzivalno, očitno povsem opustiti svoj otroški, družinsko imidž.
"Zdaj se mi zdi, da sem res lahko jaz," je o svojem novem albumu povedala za Billboard. "Res se mi zdi, da imam več stika s svojim pravim jazom, zato se mi zdi, da lahko to tudi malce bolje izrazim v svoji glasbi."

Terry Richardson
So se pa medtem bolj kot na zadnji video pri Los Angeles Timesu osredotočili na režiserja. Kot rečeno, je Richardson sporna figura v modnem svetu, ki je bil že večkrat obtožen izkoriščanja otrok in neprimernega otipavanja svojih modelov.
Leta 2010 je fotomodel Jamie Peck v blogu opisala golo fotoseanso, med katero naj bi Richardson vztrajal, da ga naslavlja kot "Stric Terry", se tudi sam slekel, nato pa zahteval seks. "Ob vseh dobrih ljudeh, za katere sem šla v Evin kostum, je on edini, ob katerem sem po snemanju dobila občutek, da potrebujem dve prhi," je zapisala.

Rie Rasmussen, nekdanji supermodel za Gucci in Victoria's Secret, je bila besna, ko je Richardson objavil njeno fotografijo v knjigi, v kateri so se znašli tudi posnetki mladih modelov, ki simulirajo spolne akte. "Vzame mlada dekleta, jih zmanipulira, da odvržejo obleke, potem pa jih slika tako, da se bodo še dolgo sramovala teh posnetkov," je povedala Rasmussenova za New York Post. "Povedala sem mu, da njegova dela ženske ponižujejo."

Jenna Sauers, blogarka za Jezebel, je leta 2010 povedala, da so se nanjo obrnili modeli s podobnimi poročili o Richardsonovem vedenju na snemanjih: "Slečeš se, potem pa se te začne dotikati in gre vedno dlje. A ob tem si obkrožen z njegovimi asistenti, ki njegova dejanja naredijo za povsem upravičena."

Richardson je vse obtožbe zanikal in takrat zapisal, da so ga lažne obtožbe zelo prizadele: "Imam se za srečnega, da lahko vsakodnevno delam s toliko izjemnimi ljudmi. Do ljudi, ki jih fotografiram, sem vedno obziren in spoštljiv, saj gledam na svoje delo kot na pravo sodelovanje med mano in ljudmi pred kamero."