Bo Muhamad posnel album? Foto: YouTube
Bo Muhamad posnel album? Foto: YouTube

Muhamad se je pred dobrim letom in pol preselil v Veliko Britanijo z željo po dobrem zaslužku, s katerim bi lahko pomagal svoji družini v Pakistanu. Na eni izmed tržnic v Londonu je začel prodajati ribe, vendar pa je kmalu ugotovil, da ni kot drugi trgovci. Ko so vsi drugi stranke nagovarjali, naj kupujejo pri njih, sam tega ni mogel.

Razmišljal je, kako bi lahko na drugačen način oglaševal svoje ribe, in domislil se je pesmi. Šaljivo besedilo govori o tem, da prodaja dobre in poceni ribe. "Nikoli si nisem mislil, da bo moja pesem postala tako priljubljena," je povedal Šahid, ki je najprej posnel le pesem (brez videospota), nato pa je nekdo na YouTubu objavil posnetek, ki je čez noč postal prava uspešnica.

Tako so se za Muhamada začeli zanimati tudi različni producenti in z enim izmed njih je podpisal pogodbo ter posnel videospot za pesem One Pound Fish. Njegova pesem se je nato uvrstila celo med najboljših 40 pesmi na britanski glasbeni lestvici. In čeprav Šahid v Londonu velja za pravo zvezdo, za zdaj še vedno na tržnici prodaja ribe.