Glasba
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.8 od 26 glasov Ocenite to novico!
false
Kdo bo nasledil Alexa Volaska? Foto: Žiga Culiberg

Dodaj v

Video: Spoznajte nastopajoče na festivalu Poprock

Festival bo potekal 21. aprila na Gospodarskem razstavišču
18. april 2017 ob 06:36,
zadnji poseg: 19. april 2017 ob 14:13
Ljubljana - MMC RTV SLO

12 izvajalcev se že pripravlja na nastop na Gospodarskem razstavišču. V petek bo znano, kdo bo nasledil lanskega zmagovalca Poprocka Alexa Volaska.

Prvi se bodo predstavili Kalamari (Vrtiljak), sledili pa jim bodo Sara Lamprečnik (Le ti to znaš), Žiga Rustja (Pozabi na vse), Bomb Shell (Tididam), Nina (Te ne premakne), Andraž Hribar (Huanani), Mama rekla (Na krilih zmaja), Amadea Begovič (Le srce), Luka Sešek (Maska), Roundsquare (Svet), Anabel (Ob kavi), Anika Horvat (Dihanje).

Po predstavitvi vseh dvanajstih skladb bo strokovna žirija izbrala tri finaliste, med katerimi bodo gledalci in poslušalci s pomočjo telefonskega glasovanja izbrali zmagovalno skladbo drugega festivala Poprock.

Festivalske nagrade
Strokovna žirija bo na koncu drugega festivalskega večera, upoštevajoč vse skladbe, predstavljene na Poprocku in Popevki, podelila nagrade v naslednjih kategorijah: nagrado za najboljše besedilo, nagrado za najboljšo interpretacijo, nagrado za najboljšo priredbo in nagrado za najobetavnejšega avtorja ali izvajalca.

Nastopajoče lahko spoznate spodaj.

Kalamari - Vrtiljak

Sara Lamprečnik - Le ti to znaš

Žiga Rustja - Pozabi na vse

Bomb Shell - Tididam

Nina - Te ne premakne

Andraž Hribar - Huanani

Mama rekla - Na krilih zmaja

Amadea Begovič - Le srce

Luka Sešek - Maska

Roundsquare - Svet

Anabel - Ob kavi

Anika Horvat - Dihanje

Klavdija Kopina, Polona Brajkovec, snemalec in montažer: David Lotrič
Prijavi napako
Komentarji
nightwing
# 18.04.2017 ob 11:51
Ko se ti na poprock prijavijo ansambli ala Kalamari, potem veš kako je nivo kvalitete glasbe padel v naši državi.
zamudnik
# 18.04.2017 ob 11:24
Sami rokerji. Manjka tamali Brendi.
Alchemist
# 18.04.2017 ob 09:03
A ne pretiravate že malo s temi glasbenimi festivali? Močan občutek imam, da je so nekako sami sebi namen. EMA je močna, ostalo pa postransko. Bolj smiselno bi bilo EMO nadgraditi v nek splošen festival iz več delov in ki bi trajal več dni, tako kot npr. italjanski Sanremo. Tako bi se pozornost vseh medijev tudi osredotočila, preostali del leta pa bi se lahko namenil promociji predstavljenih komadov. Tako pa se stvar zelo razprši. Dva glasbena festivala (EMA in MMS) sta za Slovenijo vrh glave.
Mr.Blobby
# 18.04.2017 ob 07:41
Aniko bi prej pričakoval na popevki, kot tukaj...Sem jo že''pogrešal'' v soboto :-)
1upanje
# 18.04.2017 ob 10:51
A bo isti oder kot na Emi? Popevki? Žarometih? Itd...

LoL !!! Ker fail ...
Gravesen
# 18.04.2017 ob 10:12
Bolj pop kot rock...
Matjaz82
# 18.04.2017 ob 11:06
Kdaj bo že konec neštetih festivalov. Pravkar se je končalo dvotedensko nat... festivala slovenski glasbeni dnevi... ki je bolj kot ne samemu sebi namen, že je tale iz nič ustvarjeni Poprock. Prej je bila Ema pa še kakšen bi se našel. Obenem nas malodane posiljujete z narodno zabavno glasbo, na drugi strani pa z nemogočim pop kičem.
Seveda, založba RTV sledi logiki kapitala ZDa, narediti mlade zvezde, zaslužiti z njihovimi avtorskimi pravicami, ki si jih razdelijo še kaki trije eni in isti producenti in radijske postaje in krog je sklenjen. Poglejte si samo lestvico 100 najbolj predvajanih komadov v SLO.
ffffff
# 18.04.2017 ob 11:08
A ne pretiravate že malo s temi glasbenimi festivali? Močan občutek imam, da je so nekako sami sebi namen. EMA je močna, ostalo pa postransko. Bolj smiselno bi bilo EMO nadgraditi v nek splošen festival iz več delov in ki bi trajal več dni, tako kot npr. italjanski Sanremo. Tako bi se pozornost vseh medijev tudi osredotočila, preostali del leta pa bi se lahko namenil promociji predstavljenih komadov. Tako pa se stvar zelo razprši. Dva glasbena festivala (EMA in MMS) sta za Slovenijo vrh glave.

RTV je zgubil kompas... Lepo si povedal kako se stvar promovira, oni itak nimajo pojma, kaj pa bi promovirali, če denar je. Visoka gledanost je pa itak brezveze.... Ukint naročnino!
totijosipborz
# 18.04.2017 ob 07:07
Volaska bo najbrž zamenjal Volasko. Aja, ga ni na seznamu? Bo RTV uredil.
staggerlee
# 18.04.2017 ob 15:04
To bo zopet večer samih presežkov. Gre za jagodni izbor slovenskih rokerjev. ROFL
Lipoglav
# 18.04.2017 ob 11:52
A to so za rtv-slo prihodnost slovenske alternativne glasbe? Imam občutek, da se pop ne definira pravilno in dovolj široko. Pop oz popularno je lahko karkoli kar doseže medijsko prepoznavnost. Dosti boljša ideja bi bila, če bi narediti tekmovanje glasbenih skupin. Blazno dvomim, da bodo imeli tekmovalci, ki nastopajo posamezno kakršnikoli vpliv na alternativno sceno. Spomnim se na bande iz 90tih, ki so gor držali celotno slovensko glasbeno sceno. Ne pa tale današnji hipstaraj...
Zagi24
# 18.04.2017 ob 19:21
Osebno ne razumem nekaterih komentatorjev tule, ki ste tako obsedeni s pljuvanjem Volaskota. Na popevki je bil zame največje pozitivno presenečenje.
Matjaz82
# 18.04.2017 ob 11:07
ALchemist- nisem prepisoval, se pa vidi, da nam je počasi jasno heh...
polenta
# 18.04.2017 ob 11:01
dober izbor glasbenikov. veselim se tega spektakla.
Nove note
link
Futurski: Za našo glasbo ni računalnika. Z roko spreminjamo vsak filter posebej.
11
22. marec 2018 ob 06:25 "Trip", ki ga doživiš med vožnjo po prazni avtocesti sredi noči, za nekatere. Nežno, zasanjano risanje glasbenih pokrajin, za druge. To so Futurski - sveži val domačega synthpopa.
Več novic ...
Dnevi slovenske zabavne glasbe
link
Foto in video: Vpogled v zakulisje Popevke in zmagovalni večer Nuške Drašček
3
16. april 2017 ob 18:17 12 tekmovalcev na festivalu Popevka, ki je potekala v sklopu Dni slovenske zabavne glasbe, je zadnji teden preživljalo na Gospodarskem razstavišču. Vsa energija je bila usmerjena v večer izbora.
Več novic ...
Kazalo