Uradno pesem letošnjega nogometnega prvenstva v Braziliji izvajajo ameriška pevka Jennifer Lopez, njen rojak in raper Pitbull ter brazilska pevka Claudia Leitte. Foto: Reuters
Uradno pesem letošnjega nogometnega prvenstva v Braziliji izvajajo ameriška pevka Jennifer Lopez, njen rojak in raper Pitbull ter brazilska pevka Claudia Leitte. Foto: Reuters
Našli bomo pot je uradna himna SP-ja. Foto: Fifa

Thierry Weil, direktor marketinga, je dejal, da so pri Fifi navdušeni zaradi izida albuma z naslovom One Love, One Rhythm: The Official FIFA World Cup Album: "Sodelovanje z založbo Sony Music Entertainment nam je omogočilo, da na albumu najdemo nekaj največjih glasbenikov sveta. Prepričan sem, da bodo nogometni navijači z vsega sveta uživali v kombinaciji mednarodnih zvezd in brazilskih umetnikov ter da bo ta album dodal odličen ritem nogometnemu dogajanju v Braziliji."

Na albumu, kot rečeno, izstopata dve pesmi. Uradno pesem prvenstva z naslovom We Are One (Ole Ola) si je že v dvema dnevoma, odkar jo je objavil eden izmed ustvarjalcev pesmi, pevec in producent Pitbull, ogledalo več kot osem milijonov ljudi. Pesem poleg Pitbulla izvajata še priljubljena pevka Jennifer Lopez in brazilska popzvezdnica Claudia Leitte.

Pesem bodo premierno izvedli na nogometnem spektaklu v Areni v Sao Paulu. Šele drugič v zgodovini nogometnih svetovnih prvenstev bo Fifa v sodelovanju z gostiteljico nogometnega spektakla pripravila veliki koncert kot uvod v nogometne boje. Ti se bodo začeli 12. junija.

Generalni sekretar Fife Jerome Valcke je pred časom dejal, da upa, da bo uradna pesem letošnjega SP-ja na južnoameriških tleh ponovila priljubljenost uradne pesmi svetovnega prvenstva pred štirimi leti v Južnoafriški republiki Waka Waka, ki jo je - v sodelovanju z domačo skupino Freshlyground - zapela Shakira, znana kolumbijska pevka in dekle španskega nogometnega reprezentanta Gerarda Piqueja.

Himna s Carlosom Santano
Medtem ko bo uradna pesem trojice Pitbulla, Jennifer Lopez in Claudie Laitte odprla prvenstvo, pa bo uradna himna nogometni spektakel zaprla. Legendarni mehiški glasbenik Carlos Santana, haitijski raper Wyclef Jean, brazilski pevec Alexandre Pires in švedski didžej Avicii bodo himno z naslovom Dar um Jeito izvedli na stadionu Maracana 13. julija pred finalno tekmo SP-ja.

Na uradnem albumu prvenstva, ki se je na prodajnih policah znašel 12. maja, je 14 pesmi, nekatere izmed njih se bodo zagotovo zavihtele na vrh glasbenih lestvic, v spodnji videogaleriji pa lahko svojega favorita izberete tudi vi.