Sune in Sharin sestavljata harmonični duo, ki se je dodobra uveljavil na indie rock sceni. Foto: Facebook
Sune in Sharin sestavljata harmonični duo, ki se je dodobra uveljavil na indie rock sceni. Foto: Facebook
Koncert se bo odvil 14. februarja. Foto: Organizator

Indierockerski duo, ki ga formirata kitarist in pevec Sune Rose Wagner ter basistka in pevka Sharin Foo, se je sestavil leta 2001, v tem času pa dodobra navdušil podtalnejšo glasbeno sceno s svojim mešanjem retro žanrov, hipnotičnega zvoka in temačnih besedil, kjer se prepletajo teme umorov in samomorov z ljubeznijo in poželenjem.

Primerno torej, da bodo The Raveonettes v Kinu Šiška nastopili prav na dan zaljubljencev, 14. februarja ob 21.00, kjer bodo predstavljali svoj zadnji, šesti album, jeseni izdani Observator, ki naj bi bil po ocenah kritikov esencialni del diskografije te danske skupine.

Foojeva in Wagner, ki ju označujejo tudi za "dansko glasbeno različico Bonnie in Clyda", sta nase opozorila že z debitantskim EP-jem, temačnim in zelo filmsko zvenečim Whip it On, ki je bil 2003 proglašen za rockersko ploščo leta na Danskem. Njun zvok, zlasti zaradi melodičnih elementov iz 50. in 60. let, pogosto primerjajo z Jesus and Mary Chain.

Dolgo sestavljanje skupine
Zanimivo je, da je Wagner več let skušal sestaviti skupino in v iskanju za sočlani oziroma sočlanico prepotoval Ameriko od New Yorka do Las Vegasa, od Los Angelesa do Seattla. A nazadnje je tisto pravo v obliki Sharin našel kar na domačih tleh.
Dvojec se sicer ZDA ni odrekel in se je po izdaji prvenca odpravil kar v kultni newyorški klub CBGB. Tam jih je slišal producent Richard Gottehrer (Blondie, the Go-Go’s) in se javil za produkcijo njihovega naslednjega albuma.

Leta 2003 so izdali The Chain Gang of Love, dve leti pozneje je sledil Pretty in Black, na katerem so gostovali Martin Rev (Suicide), Ronnie Spector in Moe Tucker (the Velvet Underground). Leta 2007 so nato izdali Lust Lust Lust, dve leti pozneje Out of Control, lani pa Raven in the Grave. Svojo deseto obletnico delovanja sta Sune in Sharin počastila z Observatorjem.

Cena vstopnice je 18 evrov (23 na dan koncerta).

K. S.