V nekoliko spremenjeni Aritmiji ostaja Katarina Čas. Foto: MMC RTV SLO/P.S.
V nekoliko spremenjeni Aritmiji ostaja Katarina Čas. Foto: MMC RTV SLO/P.S.

Gledalci bodo lahko oddajo spremljali vsako zadnjo soboto v mesecu, zato bo nekoliko manj aktualna in bolj glasbeno dokumentaristična. Po novem bo trajala eno uro in vsakič ponudila nekaj daljših glasbenih portretov ali reportaž, ki se bodo navezovale na glasbene dogodke preteklega meseca. Poleg tega bodo gledalcem ponudili kup informacij, glasbenih novic in koncertnih napotkov za prihodnji mesec.

V prvi pomladni Aritmiji, ki se bo zgodila 30. marca ob 21.50 na 2. programu Televizije Slovenija, bodo predstavili glasbeni portret Severe Gjurin pred izidom nove plošče, s Petrom Hookom bodo obujali spomine na Joy Division in Iana Curtisa, opozorili pa bodo tudi na izide izbranih domačih plošč izvajalcev, kot so Katja Šulc, Ewok, Torul, Trus! in Dežurni krivci.

Spregledali niso niti zaprtja kluba K4. Z izbranimi akterji se bodo pogovarjali o vlogi Kluba K4 skozi zgodovino, o njegovem pomenu danes, pa tudi v prihodnosti. Na "zagovor" k Mihi so poklicali predstavnika programske ponudbe K4 zadnjih let, Miho Brodariča, in snovalca "štirkinega" programa v prihodnje, Milana Gregorna.

Drugi del oddaje bo umirjen, poetičen, čuten - ob razprodanem literarno-glasbenem večeru Sneguročka z Mar Django Quartetom v Kinu Šiška je o ljubezni do ruske kulture, o srčnosti v umetnosti in o "mrlezganju" v glasbi spregovorila Svetlana Makarovič. Za konec oddaje pa bodo predvajali še nekaj posnetkov s koncerta skupine Dan D in Izštekanih.