Hrana in pijača - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Hrana in pijača - Arhiv
Zlato seneno mleko Potrebujemo: 0,5 l senenega mleka, žlička mlete kurkume, pol žličke cimeta (ali po okusu), lahko dodate še malo kardamoma (po želji), dva ščepca mletega popra, žlička olivnega olja, med ali kakšno ...
Jogurtova strnjenka z limeto Sestavine za jogurtovo strnjenko z limeto: sladka smetana 1/3, grški jogurt 2/3, sladkor, limeta. Sladko smetano, grški jogurt in sladkor zmešamo, da se naredi lepa krema.
Polnjene paprike s skuto Sestavine: 8 večjih paprik, 500 g skute, 200 g sira, 150 g šunke, pol žličke rdeče mlete paprike, peteršilj, poper, sol, 3 jajca, 400 g kisle smetane.
Riževa solata z majonezo Sestavine: 3 jajca, 3 dl riža, 1 l jušne osnove, 12 dag šunke, 2 kisli kumarici, 1 l majoneze. Jajca kuhamo 10 minut, da so trdo kuhana, nato jih položimo v hladno vodo, olupimo in grobo nasekljamo.
Kroketi iz krompirja in jurčkov Sestavine: 800 g krompirja, 200 g jurčkov (teža očiščenih), 3 drobna jajca, 3 ali 4 žemlje, svež majaron, 20 g masla, olje za cvrenje, sol, poper.
Napitek iz lubenice in ingverja Sestavine: 1,2 kg dobro ohlajene lubenice, 1 limona, košček ingverjeve korenine (približno 3 cm), pol šopka mete. Lubenici odstranimo seme in jo narežemo na kocke. Ingver ostrgamo in naribamo.
Svilnata omaka z melono za testenine Sestavine: 10 dag pršuta (po želji), olivno olje, 1 paprika, narezana na kocke, 3 stroki česna, nekaj listov sveže bazilike, 1 manjša melona, narezana na kocke, 0,5 dl belega suhega vina, 2 žlici ...
Gobe s trdo kuhanimi jajci Sestavine: 500 g različnih gob, 4 trdo kuhana jajca, pol čebule, 200 g naribanega sira, 2 dl kisle smetane, maslo, sol, rumenjak. Gobe očistimo in narežemo na majhne koščke.
Foto: Ljubljančani in turisti pohrustali primorske dobrote Na Stritarjevi ulici v Ljubljani, ki neštetokrat gosti kulinarične dogodke, so se tokrat predstavili Primorci, ki so vsem obiskovalcem skušali pričarati primorsko kulinarično doživetje.
Krompir z jabolki in čebulo Sestavine: 1 kg krompirja, 50 dag drobnejših jabolk, 3 čebule, 10 dag prekajene slanine, 1 žlica olja, sol, sladkor.
Keksi z ovsenimi kosmiči Sestavine: 20 dag ovsenih kosmičev, 10 dag moke, 10 dag orehovih jedrc, 10 dag suhih marelic, 12 dag rjavega sladkorja, 12 dag masla, 8 dag medu, pol žličke pecilnega praška, sol.
Hladna avokadova juha s svežo meto Sestavine: 2 zrela avokada, 2 dl jogurta, 1 limona (sok), 1 pomaranča (sok), 1 večja kumara, 0,3 dl olja, 1 vejica mete, malo popra in soli. Avokado olupimo, narežemo in zmeljemo v mešalniku.
Buča s korenjem in čebulo Sestavine: 80 dag bučnega mesa, 40 dag čebule, 40 dag korenja, 3 stroki česna, olivno olje, zelenjavna jušna osnova, 10 dag rozin, mleti piment, sol, poper. Rozine preberemo in operemo.
Opečeni kruhki po toskansko Sestavine: 2 večji čabati, 2 stroka česna, 40 dag ostrigarjev, olivno olje, 5 dag v olju vloženih paradižnikov, 4 žlice paste iz črnih oliv, 15 dag mocarele, peteršilj, sol, poper.
Piščančji file s papriko in karijem Sestavine: 80 dag piščančjih prsi, 3 čebule, mleta sladka paprika, kari, olivno olje, sol, poper. Piščančje prsi očistimo, oplaknemo in osušimo.
Slivovi (češpljevi) cmoki Potrebujemo: 50 dag krompirja, 15 dag moke, 2 jajci, malo soli, 12 sliv (češpelj), 5 dag sladkorja, peščico kruhovih drobtinic, 10 dag masla.
Puranji zrezki s porom in papriko Sestavine: 4 puranji zrezki, 2 rdeči papriki, 2 večja pora, timijan, 2 dl jušne osnove, nekaj žlic kisle smetane, olje, sol, poper. Papriko in por očistimo.
Namaz s skuto in ostrigarji Sestavine: 50 dag ostrigarjev, 40 dag zrnaste skute, 2 čebuli, šopek peteršilja, 2 žlici olivnega olja, žlička origana, 3 žlice kisle smetane, sol, poper. Ostrigarje očistimo in nasekljamo.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Kazalo