Hrana in pijača - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Hrana in pijača - Arhiv
Sladka pisemca Sestavine: zavitek listnatega testa, vaniljina krema iz 1 litra mleka. Za kuhano testo potrebujemo: 3 dl vode, 50 g sladkorja, 100 g masla, 250 g moke, malo soli, 5 jajc, sladkor v prahu
Presna čokoladna pena Sestavine: pol zrelega avokada, 2 banani, žlička surovega kakava, sok in lupinica 1 pomaranče ekološke pridelave. Vse sestavine zmešamo v homogeno maso.
Sladke testenine z makom Potrebujemo: 500g testenin, najbolje širokih rezancevm 150g mletega maka, 1dl mleka, 2,5dl sladke smetane, 4 žlice medu oz.
Orehov kolač s čokolado Sestavine: 20 dag orehovih jedrc, 8 dag sladkorja, 13 dag čokolade za kuhanje, 10 dag masla, pol žličke kave instant, 3 žlice mleka, 5 dag moke, 3 jajca, 1 žlička pecilnega praška, sol.
Krompirjev narastek z gobami Sestavine: 80 dag krompirja, 70 dag mešanih gob (jurčki, lisičke ...), 20 dag ementalerja, dve jajci, 5 dag parmezana, dva stroka česna, timijan, majaron, peteršilj, 3 dag masla, olivno olje, sol.
Baklava z makom in manj kalorij Sestavine: 500 g listov vlečenega testa, 3 jajca, 150 g sladkorja, 1,5 dl olivnega olja, 2 dl kislega mleka, 1 pecilni prašek, 250 g sveže mletega maka, nastrgana lupinica ene limone, mešanica vode ...
Zelenjavna enolončnica z bučo Sestavine: 200 g korenja, 200 g krompirja, 200 g rumene buče, 1 velika čebula, 2-3 dl mleka, jušna osnova, sol, poper, kari, 2 žlici olivnega olja, kisla smetana.
Ljubljana bogatejša za prve "sourdough pice" pri nas Po črnih picah z ogljem in neapeljskih picah je zdaj čas za novo revolucijo na področju picopeke pri nas – "sourdough pico".
Čičerka s šampinjoni v solati Sestavine: 20 dag suhe čičerke, 40 dag šampinjonov, olivno olje, 2 stroka česna, 1 čili, kumina, 1 limona, sol, poper, pol šopka mete. Čičerko namočimo čez noč in jo naslednji dan skuhamo.
Med tisočerico najboljših restavracij sveta osem slovenskih Vrh seznama tisoč najboljših restavracij sveta, imenovan La Liste, si z enakim številom točk (99,75) delita pariška restavracija Guy Savoy in newyorški Le Bernardin, v kateri kuha Francoz Eric Ripert.
Rabarbara s sneženo čepico Sestavine: 70 dag rabarbare, 2 zavitka vaniljinega sladkorja, 2 beljaka, 2 žlici mletih mandljev (ali kokosove moke), 10 žlic sladkorja, maslo.
Zelenjavna juha s sojinimi kalčki Sestavine: 1,3 litra čiste zelenjavne ali mesne juhe, 40 dag mlade zelenjave (korenja, mlade čebulice, kolerabice ...), 10 dag steklenih rezancev, 5 dag sojinih kalčkov, 2 žlici sojine omake.
Šampinjoni v parmezanovi srajčki Sestavine: 50 dag velikih šampinjonov, 5 dag naribanega parmezana, 2 jajci, približno 8 žlic drobtin, moka, olje za cvrtje, 1 šopek drobnjaka, nekaj vejic peteršilja, 2 žlici kisle smetane, 20 dag ...
Nonina hitra juha Sestavine: 2 žlici oljčnega olja, košček masla, 4 žlice pšeničnega zdroba, 2 korenčka, 2 jajci, 4 žlice sveže naribanega parmezana, ščepec soli.
Rižota z rumeno lečo mung dal in zelenjavo Sestavine: ghee - prečiščeno maslo, 3 nageljnove žbice, 1 cimetovo palčko, 1 žličko kumine, 1/2 žličke asafetide, 30 g svežega ingverja, 1 žličko kurkume, 1 dl riža, 1 dl rumene leče, 1 l vode, 100 ...
Malo drugačen kruh s sirom Sestavine: 2,5 dl mleka, 500 g moke, 100 g sladkorja, 1 pecilni prašek, 1 žlička soli, 1 skodela naribanega sira, 1 jajce, 1 žlica masla. Moko, sladkor, pecilni prašek in sol najprej presejemo.
Bananino mleko s cimetom in smuti jesenček Tokrat vam predlagamo dve zamisli za zdrava posladka Jerneje Gabrič Dreža, avtorice kuharice Njami.
Na mize jedcev prihaja 3D-tiskano meso Podjetje iz Barcelone želi jedcem ponuditi priložnost, da si zrezke in piščančje prsi natisnejo kar s 3D-tiskalnikom.
Solata "po primorsko" Sestavine: 500 g (2 vrsti) solate, 100 g hrušk, 50 g mandljev, 200 g piščančjih prsi, 200 g kraškega pršuta, 100 g sira Tolminec, mlada čebula, 1 dl terana, 100 g idrijske zaseke, 2 kokošji jajci, ...
Steak v kavni marinadi s pirejem zelene Sestavine: 30 g masla, 6 g sezama, 35 g čebule, 2 stroka česna, 2 čajni žlički kave, 80 ml vode, 50 ml sojine omake, 10 ml kisa, 400 g govedine (ledje), sol in poper, čili.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Kazalo