Hrana in pijača
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 5.0 od 2 glasov Ocenite to novico!
Recept
Privlačno tudi na pogled. Foto: Dobro jutro

Dodaj v

Krompirjevi čolnički s kislim zeljem

Dodamo tudi sir
9. januar 2018 ob 09:30
Ljubljana - MMC RTV SLO

Sestavine: 4 veliki krompirji, nadev iz kislega zelja, 200 g kuhane čičerike, 200 g kuhane prosene kaše, popečena slanina, 200 g kisle smetane, pomešane z malo mleka, nariban parmezan ali drug sir po izboru, oljčno olje, sol, poper.

Krompirje prerežemo na polovico in jih kratko pokuhamo v osoljeni vodi. Kuhamo jih približno 10 minut. Odcedimo vodo in jih ohladimo. V nadev vmešamo kuhano čičeriko, proseno kašo in popečeno slanino. Začinimo po okusu. Krompirjeve polovice izdolbemo le toliko, da jih lahko polnimo.

Več receptov na dobrojutro.rtvslo.si


Vdolbine premažemo z oljčnim oljem in jih večkrat prebodemo z zobotrebcem. Nadevamo in pečemo v pomaščenem pekaču na 200 stopinj Celzija približno pol ure. Proti koncu prelijemo s kislo smetano, posujemo s sirom po izboru in zapečemo.

A. P. J., Metka Paragi (oddaja Dobro jutro)
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kuharski recepti - Seznam zele ...
link
Špinačna rulada z jajci
16. junij 2018 ob 14:08 Sestavine: 600 g kuhane špinače, 4 jajca, 2 žemlji, sol, poper, 4 mehko kuhana jajca, 4 žlice mleka, 50 g naribanega sira. Rumenjake ločimo od beljakov. Žemlji namočimo v mleko.
Več novic ...
Kazalo