Hrana in pijača
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.0 od 9 glasov Ocenite to novico!
Piščanec
Meso potresemo z zelenjavo, nasekljanim koriandrom in zmešamo. Foto: freedigitalphotos.net

Dodaj v

Piščanec s sezamom po azijsko

Ko je meso opečeno, ga začinimo z nastrganim ingverjem
14. april 2018 ob 09:36
Ljubljana - MMC RTV SLO

Sestavine: 50 dag piščančjega fileja, 4 žlice medu, po 2 žlici sojine omake in riževega kisa, žlica sezamovega olja, strok česna, 2 cm ingverjeve korenike, 2 žlici sezamovih semen, šopek koriandra, šopek mlade čebulice, šopek korenčka.

Meso narežemo na trakove in pol ure mariniramo v sojini omaki, medu in riževem kisu. Olje segrejemo in z vseh strani opečemo meso. Odstavimo in začinimo z nastrganim ingverjem.

Sezamovo seme popražimo v oplasteni ponvi. Korenje ostrgamo in naribamo. Čebulico narežemo na tanka kolesca. Meso potresemo z zelenjavo, nasekljanim koriandrom in zmešamo. Potresemo še s sezamovimi semeni in postrežemo.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kuharski recepti - Seznam mesn ...
link
Mesni lonec z jabolki
16. maj 2018 ob 09:11 Sestavine: 60 dag svinjine, 4 jabolka, 8 brinovih jagod, žlička koromačevih semen, 2 žlici moke, 6 lističev žajblja, 4 žlice masla, 4 dl jušne osnove, olivno olje, sol, poper.
Več novic ...
Hrana in pijača
link
Najboljše restavracije sveta: Hiša Franko prvič med 50!
36
20. junij 2018 ob 00:40 V Bilbau v Baskiji so objavili težko pričakovani seznam 50 najboljših restavracij sveta – na prvo mesto se je po enoletnem premoru spet zavihtela Osteria Francescana iz Modene, Hiša Franko pa je ...
Več novic ...
Kazalo