Hrana in pijača
()
Piščanec
Meso potresemo z zelenjavo, nasekljanim koriandrom in zmešamo. Foto: freedigitalphotos.net

Dodaj v

Piščanec s sezamom po azijsko

Ko je meso opečeno, ga začinimo z nastrganim ingverjem
14. april 2018 ob 09:36
Ljubljana - MMC RTV SLO

Sestavine: 50 dag piščančjega fileja, 4 žlice medu, po 2 žlici sojine omake in riževega kisa, žlica sezamovega olja, strok česna, 2 cm ingverjeve korenike, 2 žlici sezamovih semen, šopek koriandra, šopek mlade čebulice, šopek korenčka.

Meso narežemo na trakove in pol ure mariniramo v sojini omaki, medu in riževem kisu. Olje segrejemo in z vseh strani opečemo meso. Odstavimo in začinimo z nastrganim ingverjem.

Sezamovo seme popražimo v oplasteni ponvi. Korenje ostrgamo in naribamo. Čebulico narežemo na tanka kolesca. Meso potresemo z zelenjavo, nasekljanim koriandrom in zmešamo. Potresemo še s sezamovimi semeni in postrežemo.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kuharski recepti - Seznam mesn ...
link
Medaljoni v masleni omaki
24. september 2018 ob 09:16 Sestavine: 8 majhnih svinjskih medaljonov, 2 žlici olja, pol šopka bazilike, 8 dag masla, 2 dag moke, 2,5 dl zelenjavne jušne osnove, sol, poper. Maslo ogrejemo na sobno temperaturo.
Več novic ...
Kazalo