Madonna in Penn sta se po rdeči preprogi sprehodila z roko v roki. Foto: AP
Madonna in Penn sta se po rdeči preprogi sprehodila z roko v roki. Foto: AP
Penn in Madonna sta bila poročena dve leti, zakon pa je bil izjemno buren. Foto: Reuters
Madonna je na odru hotela The Montage zbranim tudi priredila krajši glasbeni nastop - v francoščini. Foto: Youtube

Tako je bila prav 57-letna Madonna spremljevalka dve leti mlajšega Penna na njegovi že tradicionalni dobrodelni prireditvi za Haiti. Nekdanja zakonca sta v soboto v The Montage Hotel na Beverly Hillsu vstopila z roko v roki, medsebojne naklonjenosti pa nista skrivala ves večer.

"Rada bi ti povedala, Sean, ljubim te od trenutka, ko sem te prvič uzrla," je dejala Madonna z odra svojemu nekdanjemu soprogu, od katerega se je ločila leta 1989. "Želim si samo, da bi nehal kaditi."

Govorice, da naj bi se med Madonno in Pennom znova vnela iskrica, so v zadnjih mesecih vse glasnejše. Igralec je septembra obiskal Madonnin koncert v New Yorku v sklopu njene turneje Rebel Heart, na katerem je ona odpela True Blue, pesem, ki jo je leta 1986 napisala prav zanj. Mesec dni pozneje je Penn sedel v prvi vrsti Madonninega koncerta v Vancouvru.

Oktobra je Pennova hčerka Dylan za Entertainment Tonight na vprašanje, kako to, da njen oče obiskuje toliko Madonninih koncertov, odgovorila, da misli, da preprosto "res občuduje njeno delo". "Res sta dobra prijatelja in mislim, da je lepo, da imata lahko tak odnos," je povedala 24-letna manekenka, ki se je Pennu rodila v zakonu z igralko Robin Wright.

Pevko, ki je trenutno s svojim drugim nekdanjim soprogom, režiserjem Guyem Ritchiejem, sredi boja za skrbništvo nad 15-letnim sinom Roccom, sta na prireditvi spremljala njena posvojena otroka Mercy James in David Banda. Na pomenljiva vprašanja sedme sile o njeni prisotnosti, pa je odgovarjala le, da sta s Pennom "dobra prijatelja" in da je tu zaradi Haitija.

Madonna zanikala fizično nasilje
Decembra je nato Madonna svojemu nekdanjemu partnerju priskočila na pomoč tudi na sodišču, kjer je Penn tožil režiserja Leeja Danielsa zaradi obrekovanja. Avtor uspešne serije Empire je namreč v nekem intervjuju navrgel, kako je Penn fizično zlorabljal Madonno. Daniels se je pri tem nanašal na 28 let stare govorice, da je dveletni zakon med težavnima zvezdnikoma dokončno propadel, ko je Penn v navalu ljubosumja nekega dne Madonno privezal na stol ter jo spolno in fizično brutalno napadel.

Par nikdar ni komentiral teh navedb - do decembra, ko je Madonna pod prisego povedala, da jo igralec nikdar ni fizično napadel in da gre pri tej govorici za "zlonamerno obrekovanje". "Čeprav sva v zakonu nedvomno imela več kot en ognjevit spor, pa me Sean ni nikdar udaril, me zvezal ali fizično napadel, vsakršne nasprotne navedbe pa so popolnoma nezaslišane, zlonamerne, lahkomiselne in lažne," je povedala na newyorškem sodišču.

Penn, ki se je svoje svečane prireditve za Haiti prejšnje leto udeležil s svojo takratno zaročenko Charlize Theron, je sicer te dni na udaru zaradi svojega intervjuja za Rolling Stone z zloglasnim mehiškim mamilarskim kraljem, Joaquinom "El Chapom" Guzmanom, zaradi katerega ga ostro kritizira tudi Bela hiša, a na vprašanja novinarjev na to temo v soboto ni želel odgovarjati.
Guzmána so mehiške oblasti po njegovem pobegu iz zapora šest mesecev lovile, preden so ga v petek le prijele - tudi zaradi Pennovega obsežnega članka. Igralec se je z vodjo narkokartela Sinaloa sestal oktobra, pri srečanju pa je posredovala mehiška igralka Kate del Castillo.