Spolno naj bi nadlegoval tri dekleta. Foto: EPA
Spolno naj bi nadlegoval tri dekleta. Foto: EPA
Stephen Grant in Faye Grant
Stephen Grant in Faye Grant sta bila poročena 27 let. Foto: Reuters
Stephen Collins
Stephen Collins je v nanizanki Sedma nebesa igral pobožnega dušnega pastirja Erica Camdna. Foto: Reuters

V torek je v ameriške medije pricurljal avdioposnetek iz leta 2012, na katerem zvezdnik nanizanke Sedma nebesa (v njej je igral Erica, glavo družine Camden in dušnega pastirja v izmišljenem mestu Glen Oak v Kaliforniji) med pogovorom s psihologom in ženo Faye Grant prizna spolno nadlegovanje. Posnetek je spremenjen do te mere, da žrtev ni mogoče prepoznati, so ob tem zapisali na TMZ-ju.

Sorodnico naj bi nadlegoval večkrat
Najprej omeni dekle, ki naj bi bila sorodnica njegove prve žene Marjorie Weinman in ki naj bi jo začel nadlegovati, ko je ta bila stara 11 let, nato pa občasno nadaljeval vse do njenega 13. leta. Na posnetku v nekem trenutku nazorno opiše, kaj je z dekletom počel, nato zatrdi, da ga dejanje "ni ravno vzburilo", a kmalu dodal: "No, morda malo." Poleg tega naj bi nadlegoval še druge najstnice, med drugim sosedo (njej se je leta pozneje menda poskušal opravičiti) in neko 12-letnico iz New Yorka, kar ravno zdaj preiskuje policijo.

Kot omenjeno, je posnetek nastal leta 2012, ko sta Collins in Grantova še poskušala rešiti zakon, a so bile razlike očitno le prevelike, saj sta se maja 2012 razšla, igralka pa je nato oktobra lani tudi uradno vložila zahtevek za ločitev. V njem je zahtevala tudi visoko mesečno preživnino in polovico njegovega premoženja - kot ji po kalifornijskih zakonih pripada. Skoraj sočasno so začeli domnevno Collinsovo pedofilijo preiskovati tudi policisti, zato jim je Grantova (vsaj tako trdi) predala obremenilni posnetek.

Izsiljevanje nekdanje žene?
Collinsa je njegova žena posnela na skrivaj, da bi ga izsiljevala, zdaj opozarjajo njegovi odvetniki in v isti sapi Grantovo obtožujejo, da je TMZ-ju sama poslala posnetek, saj je želela od že skoraj nekdanjega moža poleg preživnine in odpravnine izsiliti še na milijone dolarjev.

"Odkar zastopam Stephena pri njegovi ločitvi, je Faye večkrat grozila, da bo ta posnetek predala medijem, če ji ne plača nekaj milijonov dolarjev več od tistega, kar ji pripada," je TMZ-ju razkril Collinsov odvetnik Mark Vincent Kaplan, ki je, mimogrede, pred leti v ločitvenem postopku zastopal tudi nekdanjega moža Britney Spears, Kevina Federlina. Zanimivo je sicer, da vsebine posnetka Collinsovi odvetniki niso zanikali.

Grantova obtožbe zanika
Grantova in njena ekipa odvetnikov po drugi strani navedbe odločno zanikajo in zatrjujejo, da so posnetek predali le preiskovalcem, nikakor pa ne medijem. Ob tem vodja odvetniške ekipe Larry Ginsberg poudarja, da posnetek ni bil nikoli del dogovora o delitvi premoženja. "Od vsega začetka tega postopka se je Faye trudila zadevo čim prej končati ter se nekako soočiti s šokom in travmo, ki ju je povzročilo Collinsovo razkritje," zatrjuje odvetnik, obenem pa Collinsa in Kaplana obtožuje, da želita Grantovo prikazati kot "zlobnico v tej tragični situaciji".

Poudaril je še, da je Grantova ob tistem, kar ji pripada, zahtevala "le" skrbniški sklad za njuno hčer in znaten prispevek dobrodelnim organizacijam, ki pomagajo spolno zlorabljenim otrokom.

Le nekaj ur po objavi posnetka izgubil vlogo v filmu TED 2
67-letni igralec je sicer po navedbah Grantov in njenih odvetnikov zadnja leta zaslužil od enega do treh milijonov dolarjev na leto - velik del od tega mu je prineslo ponovno predvajanje nanizanke Sedma nebesa. Ob izbruhu škandala so se sicer oglasili tudi njegovi soigralci iz nanizanke - Catherine Hicks, ki je igrala njegovo ženo Annie, je bila nad slišanim šokirana: "Nič ene vem o tem. Stephen je po mojem mnenju dober človek."

A Hollywood se očitno ne strinja - le nekaj ur po tem, ko je TMZ objavil posnetek, so Collinsa odpustili z njegovega najnovejšega projekta, snemanja filma TED 2.