Na glasbeno prizorišče se je Afromanu leta 2001 uspelo prebiti s himno Because I Got High, posvečeno marihuani. Foto: Instagram
Na glasbeno prizorišče se je Afromanu leta 2001 uspelo prebiti s himno Because I Got High, posvečeno marihuani. Foto: Instagram

Posnetek se začne s prizorom glasbenika, ki z nasmehom premakne mikrofon, da bi se umaknil dekletu, ki se kozarcem v roki pozibava v ritmih njegove glasbe v klubu Kress Live v Misisipiju.

Nenadoma pa se je oboževalka odločila, da želi biti še bliže pevcu, ki se je podpisal pod (eno samo) uspešnico, Because I Got High, zato se je primaknila k njemu in začela s svojo zadnjico med plesom butati ob njegovo. Afroman s pravim imenom Joseph Edgar Foreman pa se je nenadoma obrnil in vsiljivko z močnim udarcem v vrat podrl na tla, nato pa mirno igral naprej (videoposnetek si lahko ogledate tukaj).

Odziv na vdor v osebni prostor
Za nekaj sekund je obležala na tleh, nato pa se pobrala in odšla z odra, kjer ga je prijavila policiji. Možem postave, ki so ga aretirali takoj po koncertu, pa ni povzročal nobenih težav, po plačilu 330 dolarjev varščine pa so ga izpustili na prostost.

Njegov predstavnik za odnose z javnostmi je zatrdil, da to za glasbenika ni bilo tipično vedenje, in okrivil zunanji dejavnik. "Šlo je za popolnoma neprostovoljen refleksni odziv na človeka, ki je vdrl v njegov osebni prostor na odru," je pojasnil.