Kakšno obleko bo nosila nevesta, je seveda strogo varovana skrivnost. Foto: Reuters
Kakšno obleko bo nosila nevesta, je seveda strogo varovana skrivnost. Foto: Reuters
Andy Murray
V Key Biscaynu je dobil torto za 500. zmago na ATP-turneji. Foto: Reuters
Kim Sears
Kim je prevzela nadzor nad celotnimi pripravami. Foto: Reuters

Čeprav so mediji še pred dnevi pisali, da se v katedrali v Dunblanu obeta škotska različica kraljeve poroke, kot kaže, še zdaleč ne bo tako. Čeprav so za teniškega igralca že večkrat stiskali pesti tudi slavni Škoti, na primer Billy Connolly, sir Alex Ferguson in James Corden, nihče izmed njih ne bo svat na težko pričakovanem škotskem "dogodku leta".

A ne le Škotom, Andy in Kim sta "obrnila hrbet" tudi vsem drugim zvezdniškim gostom, tudi tistim iz teniškega sveta. Čeprav sta Novak Đoković in Andy znana kot dobra prijatelja, niti Srba ne bo na poroko - pa tudi drugih dveh iz elitne četverice ne, torej Rogerja Federerja in Rafaela Nadala, s katerim naj bi se Andy prav tako odlično razumel. Nadal bo namesto v fraku in metuljčku v soboto v Monte Carlu, kjer se bo pripravljal na prvi evropski turnir sezone na pesku.

Najbolj znani gost med vsemi bo, kot kaže, Tim Henman, danes že upokojeni angleški igralec tenisa. "Med zvezdniki nimam niti enega prijatelja, tako da ne vidim kakšne drame v tem. Na seznamu so vsi ljudje, s katerimi sva si blizu, s katerimi sva preživela veliko časa v preteklosti in s katerimi bi se želela tudi bolje spoprijateljiti v prihodnosti. Tako sva prišla do imen svatov. Praktično vse je urejeno in pod nadzorom," je Murray nedavno dejal v Miamiju, kjer je v nedeljo v finalu izgubil prav proti Đokoviću.

Poročnih fotografij ne želita kazati
Ko so ga vprašali, ali nameravata z nevesto Kim, s katero sta se po devetih letih zveze zaročila lani, podobno kot Đoković in njegova Jelena poročne fotografije prodati reviji Hello!, se je 27-letni Škot le namrščil in glasno odgovoril nikalno. Med slavnimi "B-kategorniki" bodo prišli igralec v dvojicah Jules Rojer in Murrayjevi soigralci iz ekipe za Davisov pokal.

Skorajšnja mladoporočenca sta se v ponedeljek že vrnila iz Miamija v domovino, da bosta poskrbela še za zadnje podrobnosti pred njunim dnevom D. Njegovi sorodniki bodo v času slavja živeli v razkošnem hotelu Cromlix, v katerem se je poročil tudi Andyjev brat Jamie. "V bistvu je vse v rokah Kim. Ko me je prosila za pomoč, sem ji ustregel, sicer pa nisem bil preveč vpleten v priprave. Preizkusil pa sem vso hrano in torto. To je velik dan za Kim. Videti je precej sproščena, a to bi se lahko spremenilo, ko se bo bližala sobota," je še dejal in dodal, da v priprave ni bila pretirano vpletena niti njegova mama Judy, za katero je znano, da je imela vrsto let popoln nadzor nad njim in da ga skorajda ni spustila izpred oči.

Nekaj novega zanj
Murray in Searsova naj bi se na medene tedne odpravila po koncu teniške sezone, tudi po poroki pa si bo trenutno tretji igralec sveta privoščil nekaj dni oddiha, kar je zanj nenavadno, saj je znano, da vadi vsak dan, celo na božič. "V tem tednu sploh ne bom prijel loparja v roke, v sredo ali četrtek prihodnji teden pa se bom odpravil v Barcelono."

Na poročni dan bodo ob njem stale tri poročne priče - njegov brat Jamie in prijatelja Ross Hutchins in Carlos Mier, Kim pa naj bi imela ob sebi štiri družice.