Jones še ni popolnoma obupal nad igralskim svetom. Foto: EPA
Jones še ni popolnoma obupal nad igralskim svetom. Foto: EPA
Ashton Kutcher, Jon Cryer in Angus T. Jones
Jones v družbi s svojima soigralcema v seriji Ashtonom Kutcherjem in Jonom Cryerjem. Foto: EPA

Priljubljena televizijska serija Dva moža in pol si je v zadnjih letih zgradila precej neslavno podobo, potem ko so ustvarjalci "odrezali" dva svoja glavna igralca.

Jones je v eni najuspešnejših humorističnih serij v zgodovini televizije sodeloval deset let, nato pa se je za duhovno oskrbo obrnil k eni izmed krščanskih cerkva v Kaliforniji, ki je nato na spletu tudi objavila njegov poziv k "bojkotu" serije. V posnetku je dejal, da sočni in neposredni humor ni v skladu z njegovim dojemanjem Biblije. "Nastopam v seriji Dva moža in pol, a ne želim biti več del nje. Prosim, nehajte gledati to oddajo, saj vam glavo polni z 'umazanijo'," je dejal takrat 19-letni Jones.

Po objavi videoposnetka so ustvarjalci serije Jonesov lik spremenili iz glavne v stransko vlogo, hkrati pa se je pojavljal vedno manj. V tej sezoni se ni pojavil še niti enkrat. 19-letnik pa trenutno obiskuje šolo v Coloradu in se osredotoča na svojo krščansko vero. Po nekajmesečnem medijskem molku je Jones znova zbral nekaj besed o svojem dejanju leta 2012. In vztrajal pri svojih besedah.

V intervjuju za ameriško medijsko hišo KHOU je Jones razložil, zakaj je bil tako nesrečen s svojo vlogo v seriji. "Serija je osvetljevala teme v našem svetu, ki so resnične težave za številne ljudi, in jaz sem bil plačljiv hinavec, ker mi to ni bilo všeč, ampak še vedno sem to delal," je pojasnil.

Igralski poklic ga ne zanima
A hkrati je priznal, da bi bil lahko v svojem nagovoru leta 2012 malo prijaznejši, saj gre za serijo, ki veliko pomeni ustvarjalcu Chucku Lorru. "To je zanj kot njegov otrok. Popolnoma sem užalil njegovega otroka in to obžalujem, drugo pa ne," je priznal igralec. Hkrati je priznal, da še ni dvignil roke nad igralskim cehom. Zdaj ga zanima produkcija religijskih tem in zgodb, ki temeljijo na Bibliji.