Reševalec je odveslal do princa Christiana (na sliki levo), še preden bi ga lahko tok odnesel predaleč. Foto: EPA
Reševalec je odveslal do princa Christiana (na sliki levo), še preden bi ga lahko tok odnesel predaleč. Foto: EPA

Sin danskega prestolonaslednika Frederika in njegove žene princese Mary je z družino počitnikoval v avstralskem letovišču Gold Coast, praznike pa naj bi preživeli z Maryjino družino v Tasmaniji.

Christian, vnuk danske kraljice Margarete II., je v težave zašel med plavanjem na priljubljeni plaži Mermaid Beach. Iz valov ga je povlekel reševalec iz vode Nick Malcolm, potem ko je opazil, da je nemočnega dečka močan tok začel vleči proti odprtemu morju.

"Oh, ok!"
Očividci so povedali, da je reševalec odveslal do dečka, še preden bi ga lahko tok odnesel predaleč, o dogodku pa so se nemudoma razpisali svetovni mediji.

Reševalec, ki ni vedel, da rešuje fanta modre krvi, dogodka ne komentira, njegovi kolegi so ga označili za heroja, hvalijo pa ga tudi njegovi nadrejeni. A Malcolmu slava ni stopila v glavo, že ko so se mu na plaži zahvalili presrečni dečkovi starši in mu je eden od prisotnih prišepnil, da gre za dansko kraljevo družino, je le skomignil z rameni in se z besedami "Oh, ok," vrnil na svoje delovno mesto.