Glasbenik bo prihodnji mesec izdal že 12. studijski album, kjer se bo v skladbah dotaknil tudi problematike, povezane z migrantsko krizo. Foto: Reuters
Glasbenik bo prihodnji mesec izdal že 12. studijski album, kjer se bo v skladbah dotaknil tudi problematike, povezane z migrantsko krizo. Foto: Reuters

Policisti za zdaj menijo, da glasbenik ni vedel, da so med zaposlenimi na njegovem posestvu tudi begunci iz Pakistana in afriških držav, ki jim še niso odobrili prošnje za azil.

"Glasbenik ni del naše preiskave, saj ga takrat niti ni bilo v Italiji. Prav tako ne preiskujemo njegovih zaposlenih. Raziskati želimo, kdo točno se skriva za agencijo, ki je tistim delavcem ponudila službo na posestvu," je dejal vodja preiskave Antonio Sangermano.

Pogodbo naj bi beguncem po dozdajšnjih podatkih uredila agencija, ki je sicer močno povezana z najrazličnejšimi tolpami, za delo pa naj bi jim plačala štiri evre na uro.

Sting želi sodni epilog
"Žalosten in vznemirjen sem, da so bili nekateri najemniki mojega posestva vpleteni v nezakonite posle,"
je Gordon Sumner, sicer bolj znan pod umetniškim imenom Sting, dejal v izjavi za medije. Oblasti naj bi trenutno zaradi vrste obtožb preiskovale enajst ljudi - med drugim tudi zaradi prevare, lažnih finančnih poročil in služenja na račun nezakonitega dela.

"Pričakujem, da bo italijanska policija svoje delo opravila korektno in primer rešila na sodišču," je dodal Sting.

65-letni glasbenik je sicer lastnik površin že več kot 16 let, vse pridelke pa prodaja v majhni trgovini na posestvu. Eno izmed njegovih vin, poimenovano Sister Moon je bilo v preteklem letu uvrščeno med 100 najboljših italijanskih vin.