Pomanjkljivo oblečenih lepotic v oglasnem videu ne manjka - a to niti ni tako presenetljivo, saj gre navsezadnje za oglas za znamko spodnjega perila. Foto: You Tube
Pomanjkljivo oblečenih lepotic v oglasnem videu ne manjka - a to niti ni tako presenetljivo, saj gre navsezadnje za oglas za znamko spodnjega perila. Foto: You Tube
Penelope Cruz
Penelope Cruz je skupaj s sestro oblikovala linijo perila za Agent Provocateur, nato pa še napisala scenarij in režirala oglasni video. Foto: EPA

Cruzova, ki je šestminutni oglas režirala, je v pogovoru za revijo Red pojasnila, da jo je odločitev spletnega portala močno vznemirila, sploh zato, poudarja, ker filmček sploh ne prikazuje česa grozno spornega - le manekenke, ki pozirajo oz. se sprehajajo, oblečene v spodnje perilo. V videu sicer ne manjka namigovanj na spolnost, a česa eksplicitnega ni mogoče videti - razen poljuba dveh deklet, ki ju objema moški.

Že 1,3 milijona ogledov
A očitno je bilo za You Tube že to dovolj, saj spletne uporabnike, ki si promocijski video želijo ogledati, tako "pozdravi" opozorilo, da je video lahko "neprimeren za nekatere gledalce", zato morajo potrditi, da so polnoletni. Od 1. avgusta, ko so video objavili, do zdaj si ga je sicer ogledalo že več kot 1,3 milijona ljudi.

V filmčku, ki oglašuje novo linijo perila, poimenovano L'Agent, ki sta jo ustvarili Penelope in njena sestra Monica, sicer nastopita tudi Penelopin mož Javier Bardem in manekenka Irina Shayk, sicer znana tudi kot dekle portugalskega nogometaša Cristiana Ronalda.

Seks prepovedan, nasilje ne
Cruzovo jezi predvsem to, da lahko mladi na spletu na splošno in na You Tubu brez težav dostopajo do nasilnih vsebin, prepovedano pa jim je gledati ženske v spodnjem perilu: "Vsepovsod je toliko filmov s prizori nasilja, pa te nihče nikoli ne vpraša, koliko si star, ali zahteva od tebe spletni naslov, preden si jih lahko ogledaš," opozarja na dvoličnost You Tuba.

Poleg tega pa se zaradi opozorila marsikdo vpraša, kaj je z videom "narobe", še pravi Cruzova in dodaja, da se imajo ravno temu zahvaliti tudi za visoko številko ogledov: "Radovedni so, saj jih zanima, zakaj so video prepovedali, obenem pa se sprašujejo, kako perverzna je Penelope Cruz." Take oznake je sicer ne motijo, poudarja, saj raje vidi, da jo neznanci označijo za perverzno, kot pa, da bi bila v istem košu z ljudmi, ki najstnikom omogočajo oglede nasilnih vsebin.

Video si - če ste polnoletni, seveda - lahko ogledate spodaj.