Če bo šlo tako naprej, bo Bieber kmalu pristal v zaporu za dlje časa. Foto: Reuters
Če bo šlo tako naprej, bo Bieber kmalu pristal v zaporu za dlje časa. Foto: Reuters
Justin Bieber
Pred obiskom Toronta je nekaj dni dopustoval v Panami. Foto: Reuters
Justin Bieber
V zapor v Miami se je bolj kot ne prišel le pokazat. Foto: Reuters

To je le še en kamenček v mozaiku zapletov vse težavnejšega kanadskega popzvezdnika. 19-letni pevec je v sredo zvečer pri -10 stopinjah Celzija ob obleganju oboževalcev in fotografov prišel na policijsko postajo, oblečen v črno jakno z bejzbolsko kapo na glavi. Oblasti so ga obtožile za incident, ki se je v mestu zgodil v nočnih urah 30. decembra. Takrat je vesela druščina šestih ljudi, med katerim je bil tudi zvezdnik, vstopila v limuzino, nato pa naj bi Bieber med prepirom na poti do hotela voznika nekajkrat z roko udaril v glavo. Voznik je izstopil in poklical policijo, a ko so možje v modrem prišli, je pevec že zapustil hotel.

Bieberjev odvetnik vztraja, da je njegova stranka nedolžna in da pričakuje, da bo obtožen le prekrška. Postopek na sodišču bo potekal 10. marca.

Kadil travo, pil in vzel tablete
Poppevec, ki ga najstnice po svetu obožujejo, je imel že pred dnevi bližnje srečanje z oblastmi, a takrat je prišel v roke policistom na Floridi. Ti so ga aretirali, ker je z najetim lamborghinijem divjal po cesti in vozil pijan. Na zaslišanju jim je priznal, da je vzel tablete na recept, poleg tega pa je kadil marihuano in popil kar nekaj alkohola. Tudi za to napako ga čaka sodna obravnava. Grozi mu do šestmesečna zaporna kazen, a strokovnjaki menijo, da bo kazen zagotovo mila, saj bo to njegova prva obsodba. Zagovarjati se bo sicer moral tudi zaradi pretečenega vozniškega dovoljenja. Policist, ki ga je aretiral, trdi, da ga je zvezdnik grdo zmerjal.

V zaporu je bil Bieber le toliko, da je stopil pred sodnika in plačal varščino, nato je odpotoval na oddih v Panamo, kjer je konec preteklega tedna obnorel najstnice na plaži. Vrnil se je v Los Angeles, nato pa je, kot rečeno, moral v Toronto.

Izženite Bieberja, ker je slab zgled!
Zanimivo je, da je po njegovi aretaciji v Miamiju med Američani po spletu zaokrožila peticija, v kateri podpisniki od predsednika Baracka Obame zahtevajo, naj ga izžene iz ZDA. Ker je peticija zbrala več kot 100.000 podpisov, se mora Bela hiša uradno odzvati. Da bi se to v resnici zgodilo, je malo možnosti, saj lahko po ameriških zakonih nekomu vizum prekličejo, le če je bil obsojen za nasilno dejanje z najmanj enoletno zaporno kaznijo. Peticijo je sprožil nekdo, ki se je podpisal samo z inicialkama "J. A.", v njej pa je zapisal, da Bieber slabo vpliva na ameriško mladino in da ogroža varnost, zato zahteva, da mu odvzamejo zeleno karto oziroma dovoljenje za delo in bivanje v ZDA ter ga pošljejo domov v Kanado. Avtor peticije je sicer spregledal, da je Bieber v ZDA na podlagi vizuma, ki ga izdajajo estradnim in drugim umetnikom.

Medtem že nastaja tudi druga peticija, ki od Bele hiše zahteva, naj Bieberja oblasti ne izženejo. Ta je do srede dobila le bornih 1.500 podpisov.

"Belieberke" se ne dajo
Biebler, ki prihaja iz Ontaria v Kanadi, je postal zvezda, ko je njegova mati na YouTube objavila njegove pevske poskuse. V hipu je postal idol najstnic po svetu, v zadnjem letu pa vse bolj odkriva pasti slave in bogastva in prestopa črto zakona. Tako se je v Londonu zapletel v prerivanje s paparacem, v njegovi vili v Los Angelesu pa ga je obiskala policija, ker naj bi domnevno metal jajca v sosedovo hišo.

Vse to pa njegove oboževalke dela le še strastnejše. "Vem, da dela napake, a vedno bom njegova oboževalka. Star je 19 let, vsak 19-letni najstnik mora skozi težavno obdobje. Podpiramo te. Tvoji belieberji te ljubimo," je pred postajo v Torontu izjavilo neko dekle.