Iz sveta znanih
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.3 od 17 glasov Ocenite to novico!
Računalnik
Kaj pa vas najbolj moti pri delovanju operacijskega sistema Windows? Foto: Reuters

Dodaj v

Bill Gates: "Žal mi je za kombinacijo tipk Control-Alt-Delete"

Vodenje Microsofta prepustil drugim
21. september 2017 ob 13:34
New York - MMC RTV SLO

Bill Gates, soustanovitelj računalniškega velikana Microsoft, je na vprašanje, ali bi pri delovanju računalnikov tega podjetja kaj spremenil, odgovoril: "Da. To, da za zagon ne bi bilo treba pritisniti kombinacije tipk Control-Alt-Delete."

Na Bloombergovem poslovnem forumu v New Yorku je Gates dejal: "Kombinacija treh tipk za zagon Windowsovih računalnikov je bila res slaba poteza. To bi rad spremenil, saj bi bilo mnogo bolje, da bi bilo treba za zagon pritisniti le eno tipko."

Da ga kombinacija Control-Alt-Delete res "žuli", je dejal že v nekem pogovoru leta 2013, ko je krivdo za to prevalil na podjetje IBM. Takrat je dejal: "Lahko bi imeli samo eno tipko za to funkcijo, a se s tem ni strinjal zaposleni na IBM-u, ki je bil zadolžen za izdelavo tipkovnice. To je bila napaka."

Drugi računalniški velikan, Apple, ima za prijavo v sistem na svojih računalnikih Mac le eno tipko.

Gates je z ženo Melindo na čelu največje svetovne zasebne dobrodelne organizacije, Bill and Melinda Gates Foundation. V New Yorku je predstavil projekt Goalkeepers, ki nadzoruje napredek uresničevanja trajnostnih ciljev, ki so jih določili Združeni narodi. Pri tem projektu sta zakonca Gates združila moči tudi z nekdanjim ameriškim predsednikom Barackom Obamo in kanadskim premierjem Justinom Trudeaujem.

A. P. J.
Prijavi napako
Komentarji
mikic007
# 21.09.2017 ob 14:01
Od leta '96 se mi ni nikoli nič "sesulo". Blue screen ima precej več opraviti s slabo strojno opremo kot winsi. Ljudje bi tudi radi, da je sistem odprt, da lahko nalagajo vse živo, brskajo po bedarijah in da bo zdržal brez kakršnihkoli servisov in posodobitev 10 let na zastareli kišti.
eos
# 21.09.2017 ob 14:02
Pri macu tisto tipko komot pritisneš pomotoma, ctrl alt del pa preprosto ne.
izo
# 21.09.2017 ob 13:41
ctrl-alt-del ni ravno ustaljen postopek prižiga sistema, lol..

no, zdej itak na daljavao prižigajo vse..
izo
# 21.09.2017 ob 13:54
Pa se ta se sesuje ob vsaki vecji obremenitvi...

tudi to lahko označim kot b.s. sesuje se zaradi česa drugega, pa kaj točno je zate ta grozna obremenitev.
Binder Dandet
# 21.09.2017 ob 14:20
"To bi rad spremenil, saj bi bilo mnogo bolje, da bi bilo treba za zagon pritisniti le eno tipko."

Vidim @Anja P. Jerič, da nadaljujete s prakso objave odličnih člankov. Saj verjetno svoje delo opravljate na računalniku. Ste že kdaj stisnili omenjeno kombinacijo, da ste zagnali računalnik? Ste že kdaj razmislili o vsebini, predno jo na hojladri prevedete?

Zopet, kot zjutraj, samo hitreje. 10 sekund googla in voila

"Bill Gates is sorry that he made it so annoying to log in to your computer."

Prevod ala google translate
"Bill Gates je žal, da je tako nerodno, da se prijavite v računalnik."
http://money.cnn.com/2017/09/20/technology/bill-gates-control-alt-delete/index.html

Celo google translate ve, da to pomeni prijavo v računalnik.:)
sisoruen
# 21.09.2017 ob 13:55
"Pri nenehnem sesuvanju, "modrem ekranu" in potrebe po vsakem zagonu, ko se kaj posodobi, še je ta kombinacija tipk najmanjši problem... :P"

Hja, lahko kritiziraš, ampak boljše alternative za razvoj računalniške tehnologije pač ni bilo, pa je tudi še vedno ni. :D

Apple je bil in še vedno je zaprt sistem, pa še za večino predrag, linux postaje sicer vedno bolj dostopen, ampak še vedno ni enakega nabora programske opreme kot za Windows. Saj zato so še vedno nameščeni na več kot 90% namiznih in prenosnih računalnikov.
sarcasmotron
# 21.09.2017 ob 14:18
@G(h)oSt: tudi jaz lahko pritisnem to kombinacijo tipk z eno roko. To verjetno zmore vsak, ki ima normalno velike dlani. Trump torej odpade.
Yeah sure
# 21.09.2017 ob 14:36
Splošno zmotno mišljenje je, da problemi v računalnikih nastajajo za zaslonom - in ne pred njim.

Če Excel "dela počasi" in "zmrzuje", ko odpreš gigantski file, je najbrž problem v miselnosti uporabnika, ki bi tudi za vleko npr. 1500 tonskega vlaka namenil dva starikava konjička. ;)
sisoruen
# 21.09.2017 ob 14:24
"Ce je v programu ali OS-u bug ti noben superracunalnik ne pomaga"

Če ti office šteka le ob velikih obremenitvah, potem to ni bug, ampak švoh procesor, premalo rama, počasen disk... :D
G(h)oSt
# 21.09.2017 ob 14:09
Chuck Norris se ne pritožuje.... on lahko pritisne Ctrl+Alt+Del s prsti ene roke!
sisoruen
# 21.09.2017 ob 14:13
"Ko odpres 20MB velik report z tabelo cca. 200.000 x 30 in nekaj vrtilnimi tabelami in se pojavi "not responding" error ali pa izginejo gumbi..."

Hja, in kakšne so zmogljivosti računalnika? :D
usavko
# 21.09.2017 ob 14:57
@wolfy... povprečni uporabnik igra skrekane igrice, ima zlowdane filme, zlowdano muzko, vse brez plačila, ima skrekan bilokateri program, tudi zahtevnejše... to pri macu ne gre...
Sploh pa mi povej kakšne težave ima designer na windowsih 10 pri 1,5k vrednem PCju, ki je namenjen za video in foto obdelave (močan procesor, SSD disk, obilico rama in švoh grafična)...

Hvala za odgovor
sisoruen
# 21.09.2017 ob 14:21
"Za vse ostalo sta Linux in mac neprimerno boljsa."

Office dela tudi na MacOS. Linux je od Windowsov boljši le, ker je zastonj, pa da je v določenih verzijah manj strojno programsko zahteven, ter z vidika raznih virusov bolj varen, to je pa tudi vse. MacOS pa spet ni v ničemer boljši, ampak gre predvsem za to, da se ne primerja primerljive strojne opreme in da je MacOS optimiziran za točno strojno opremo, Windowsi pa vse, kar obstaja na trgu. MacOS se poganja zgolj na računalnkih višjega razreda in zgolj z izbrano strojno opremo. Tako da kupi si računalnih za 1000 eur in več, pa z Windowsi 10 ne boš imel nobenih posebnih težav kot jih lahko imaš na MacOS ali pa Linuxu.
Mirko Tipka
# 21.09.2017 ob 15:33
uporabljam računalink že od svojega otroštva... cca 1980 (še s Sinclarom).. pa mi za zagoni NI bilo potrebno niti enkrat pritisniti tipke ctrl+Alt+Del.

Te tri tipke samo pritisnem za ponovni zagon (Reset) računalnika. Ali za vpis uporabnika v strežniški računalnik.

Za zagon uporabljam vedno ENO tipko.

Zagotovo gre za napako v prevodu....
sisoruen
# 21.09.2017 ob 15:14
"Ocitno se ne bova strinjala zaradi drugacnega pogleda in namena uporabe racunalnika. "

Eh, o okusu se itak ne razpravlja, glede namena računalnika pa je povsem jasno, da Windows 10 ne zmorejo nič manj kot MacOS, pri čemer so, glede na teste, ponavadi hitrejši. :D

" Bom pa zalkjucil s tem: Windowsi so OS primeren za popvprecnega uporabnika, da odpre brskalnik in malo surfa po spletu, pogleda kak yt video in napise kak wordov dokument. "


Jaz bi rekel ravno obratno. Za povprečnega uporabnika so, razen seveda cene, najbolj primerni računalniki Apple, ki so dejansko ustvarjeni s filozofijo, da pri Applu bolje vejo, kaj je za uporabnika dobro kot uporabnik sam, zato tudi nudijo omejene možnosti izbire, pa še relativno bolj varni so, ker so pač v manjšini. Za zahtevnejše uporabnike je pa PC z Windowsi, ker ti to omogoča največ svobode in največ programske opreme. Tako da Windowsi so dejansko nujni za igranje top iger in za napredno uporabo na področju grafike, videa, 3D animacije, obdelovanja podatkov. Zakaj? Ker PC je veliko lažje nadgraditi na top strojno opremo (se pravi nisi odvisen od strojnih posodobitev s strani Apple), kar je pri teh zadevah itak nujnost in ker so pač Windowsi z vidika programske oprema še vedno daleč najbolj podprti. Če torej hočeš imeti top zmogljiv računalnik v celotnem ciklu njegove uporabe, potem je izbira le Widnows. :D

"Se mi kar malo smilijo C# programerji."

LOL, pa ravno ta pravi programski jezik si izbral, ja, ki ga je razvil ravno Microsoft. :D Pri programerjih je seveda odločilno, za katero platformo razvijajo aplikacije. Če boš razvijal aplikacije za Windows platrofrmo, potem zagotovo ne boš delal na MacOS in obratno. :D

Za programerje, razvijalce in designerje je pa popolnoma obupen.

Ne vem, od kje pobiraš te neumnosti. Kar se programerjev in razvijalcev tiče je bila lani anketa med programerji in razvijalci, ki delujejo na znanem programersko razvijaskem portalu stackoverflow. Rezultat? Na windowsih dela 52% vprašanih, na MacOS 26% in Linux 22%. :D

Kar se pa designerjev in podobnih tiče so pa najzmogljivejši workstation računalniki vsi na Windowsih. :D Med designerji so pa še posebej popularni Microsoft surface sistemi, ki jim vsi priznavajo, da so trenutno boljši od česarkoli drugega. :D
Mirko Tipka
# 21.09.2017 ob 15:34
G(h)oSt
# 21.09.2017 ob 14:09
Chuck Norris se ne pritožuje.... on lahko pritisne Ctrl+Alt+Del s prsti ene roke!


Malo si se zmotil... on lahko te tri tipke pritisne z enim prstom naenkrat...
Sorrento
# 21.09.2017 ob 15:16
Microsoft je parazit človeštva. Uporabljajte LINUX!

Javna uprava pa sploh, ki računalnike uporablja samo kot pisalne stroje in za brskanje po internetu. Če ne bi bilo treba plačati licenčnine Microsoftu, bi nam davkoplačevalcem vsako leto bilo prihranjenih nekaj milijonov evrov.
penzl
# 21.09.2017 ob 14:27
Verjetno je Gates mislil na prijavo v sistem, ne pa zagon računalnika, a se je to spet izgubilo v prevodu...

Sicer pa gre vseeno za precej nesmiselno izjavo. Prvotni namen te kombinacije ni bila prijava, temveč prisilni ponovni zagon računalnika v sistemu DOS. Kasnejši operacijski sistemi so jo uporabili za razne druge namene. Pred vpisom uporabniškega imena in gesla jo je prvi zahteval Windows NT 3.1 leta 1993. Sicer pa je omenjena zahteva privzeto izklopljena že vsaj od izdaje Windows XP, če ne celo 2000. Izjema so strežniške različice.
sisoruen
# 21.09.2017 ob 14:03
Edini razlog za uporabo windowsov je office. Pa se ta se sesuje ob vsaki vecji obremenitvi...

V bistvo sploh ne, ker office je tudi na MacOS, če nisi nek res hard core uporabnik Officea in pri delu rabiš vse njihove funkcije, potem je tudi kakšen Libre Office na linuxu povsem dovolj. Kvečjemu je ta edini razlog igranje zahtevnih iger ter zahtevnejša grafično video obdelava, še posebej od dejstvu, da pri Applu svojih top desktop mašin ne posodabljajo ravno pogosto.
sisoruen
# 21.09.2017 ob 18:29
"Imam workstation masino z vec resoursi kot jih rabim (cena: 2000€+). Resoursi kompa niso izcrpani, da bi bil to problem, torej je problem v OS. V tem kako je narejeno jedro, scheduler, kako je narejen loader,... Ce je to slabo narejeno, potem ti ne pomaga noben hardware. Windows je pac ze v osnovi zasnovan na slab nacin in zato zelo neucinkovito uporablja procesorski cas."

To je taka bedarija, da je škoda komentarja. Mislim, da je tvoj problem bolj v glavi (pač predsodek proti Windowsom) kot pa kaj drugega. :D Ker spet, če bi bila ta zadeva tako sranje kot ti praviš, Linux pa tako super, potem bi bile statistike uporabe vsaj približno enake. :D
powerslave
# 21.09.2017 ob 18:13
tisto kot ti nek kao developer pove, da je Visual Studio katastrofalen kos softwera... potem veš da nma pojma :)
hero
# 21.09.2017 ob 20:38
Wolfy: kot programer ti povem, da ne vidim, zakaj bi bil linux tako boljši kot windows. Se pogojno strinjam, da je za strežnike mogoče linux boljši (zaradi izkoriščenosti resursov), ampak za samo kodiranje pa nikakor ne. Vsaj ne za nas, ki razvijamo v Javi, ki je (skoraj) neodvisna od OS-ja.
Pač razviješ na Windowsih, strežniki pa so kar so, nima veze ali Linux ali Windows.

Imamo večinoma Windows strežnike in se strinjam z ostalimi, če je kdaj problem, je to strojna oprema, sami Windowsi še nikoli.

@iluvatar Kodek je bolj sam sebi verjel, da je alfa in omega vsega. OK, saj je bil strokovnjak, ne pravim da ne, ampak bolj kot znanje je ga je "krasil" karakter.
A se ni njegov izlet za profesorja na neki Ameriški univerzi bolj klavrno končal?
boro007
# 21.09.2017 ob 15:29
@sisoruen

Linux je precej bolj stabilen kot Windowsi, zato večinoma prednjači v recimo temu industrijskih vodah...

Če MS Office ne bi bil de-fackto standard po pisarnah danes, Windowsi ne bi bili tako zelo razširjeni... Kar se virusov tiče se pa strinjam da jih tolče lastna "slava"...

Večinoma pa z močnejšo strojno opremo windowse ven vadiš, ker zelo slabo upravljajo s sistemskimi sredstvi...
Wolfy
# 21.09.2017 ob 14:19
@sisoruen

Ce je v programu ali OS-u bug ti noben superracunalnik ne pomaga
neutrino
# 22.09.2017 ob 00:14
Wolfy, 200k x 30 tabela v excelu?
Si te kar predstavljam, kako bi ti v CERNu tiste gigabajtne rezultate trkov v excelu obdeloval in bentil, zakaj ti cel dan odpira tabelo in 5 ur riše graf :D
oziris.va
# 21.09.2017 ob 19:42
zmajmun
# 21.09.2017 ob 13:48

ma lejte... če nočete da se vam windowsi sesujejo, kupite PC za več kot 500 ojrov


Če imaš slabe gonilnike, zafilan sistem ipd. ti tudi PC za 5.000 ne pomaga.
malcek
# 21.09.2017 ob 19:12
Neumnost, Windowse uporabljam od leta 95 naprej in do verzije 98 sem mi je včasih (recimo na pol leta pojavil modri zaslon) od XP naprej pa nikoli. Je pa res, da nisem nikoli za resno uporabo/poslovno uporabo kupoval računalnikov za 300 eur. 1000-1200 eur za resno poslovno uporabo in ne boš imel nikoli nobenih težav. Prav tako instalacija samo tistih programov, ki jih res potrebujem, drugega ni bilo nikoli gor. Dela pa itak 95% vseh poslovnih aplikacij samo na WIN. Probajte instalirati na AppleOS Halcom aplikacijo za spletno bančništvo :)
konfiguracija
i7
10GB raba
240 SSD sistemski disk
1TB poslovne datoteke
takrat je stala 1100 (brez SSD-ja, ta je prišel kasneje notri)
mašinca laufa od leta 2010 naprej brez enega problema. tako da ne prodajat bučke, da so windowski totalen šrot in da je apple superioren. Ni, samo ne pusti laufati na sistemu nekvalitetno strojno opremo in pika. To je največja težava WINDOWS-ov ker želijo ugajati vsakemu razvijalcu ki ima 5 minut časa. Hvala bogu za WIN 10, ki je začel čistiti taka sranja in jih ne bo niti pustil do tega da bi ti zabilo računalnik.
iluvatar
# 21.09.2017 ob 18:37
@sisoruen,

Dr. Kodek (alfa in omega n FRI-ju do penzije), no, bolj strah in trepet, sicer pa uber znalac za hardware, predvsem staro šaro (ma ne igra vloge) je vedno trdil, da SW vedno zaostaja za HW. In še danes je temu tako. In pika.
7up
# 21.09.2017 ob 16:48
Wolfy

Visual Studio je najbolj uporabljen IDE. Skupaj s VS Core, ga uporablja ga dobrih 25% razvijalcev. Pri 20% je še Eclipse(predvsem zaradi Android applikacij) Nato pa dolgo ni več nobenega,...

Število razvijalcev, ki razvijajo dikrektno v notepadu je zameraljivo. Ne vem, od kje izvira ta mit. Saj nismo več v 60-tih letih :)

https://visualstudiomagazine.com/article
s/2017/08/15/ide-ranking.aspx
Wolfy
# 21.09.2017 ob 15:57
@sisoruen

Ce kupis Apple (izvzemimo macbook air) za to da bos uporabljal facebook si ga verjetno kupil ker za "status". Ne vidim drugega razloga da bi nekdo za osebno rabo kupil Maca.

C# sem izpostavil ravno zato ker ga poganja .NET platforma in razvoj aplikacij (vsaj zaenkrat) poteka na Windowsih.

Mislim da je zelo malo razvijalcev, ki uporabljajo windowse, ce ne delajo na .NET-u. Sodec po stackoverflow anketi vecina razvijalcev uporablja Notepad++ kot IDE ... dodaten komentar ni potreben. V vecini podjetij kjer imam kolege se uporablja Linux, ponekod imajo Mac-e. Pac odvisno od tehnologije s katero dela podjetje. Zase osebno vem da ne bom nikoli vec razvijal na Windowsih, predvsem zaradi slabe uporabniske izkusnje - predvsem to kar je napisal boro007, slabo upravljanje z resourci. Na isti masini mi na linuxu zadeve tecejo bistveno hitreje kot na windowsih. Zagon aplikacijskega streznika, IntelliJ IDE,... Sploh pa ko gre za paralelno izvrsevanje dolocenih ukazov.
d(-_-)b
# 21.09.2017 ob 17:32
Pri nenehnem sesuvanju, "modrem ekranu" in potrebe po vsakem zagonu, ko se kaj posodobi, še je ta kombinacija tipk najmanjši problem... :P

Kaj vse nekateri potrpite haha. A z vašim avtom se isto dogaja?
sisoruen
# 21.09.2017 ob 16:26
"Ce kupis Apple (izvzemimo macbook air) za to da bos uporabljal facebook si ga verjetno kupil ker za "status". Ne vidim drugega razloga da bi nekdo za osebno rabo kupil Maca."

Dejansko so boljši za začetnike od Windowsov, pa še manjša verjetnost okužbe z virusi je. Problem je seveda cena. Za Facebook je pa itak android na telefonu. :D

"Mislim da je zelo malo razvijalcev, ki uporabljajo windowse, ce ne delajo na .NET-u. Sodec po stackoverflow anketi vecina razvijalcev uporablja Notepad++ kot IDE ... dodaten komentar ni potreben. "

Notepad ++ deluje tudi na Windowsih. :D Drugo vprašanje je, zakaj tisti, ki bi lahko, ne uporabljajo Windowsov? Odgovor je lahko tudi v tem, da je pač to preprosto trend, ki nima nobene zveze z objektivnimi dejavniki, plus seveda vprašanje cene.

"Na isti masini mi na linuxu zadeve tecejo bistveno hitreje kot na windowsih. "

To je problem v primeru, ko je pač mašina omejena, na top mašini razlik ne boš zaznal, ker potencial presega potrebe. :D In ja, če si pač odvisen od enega programa in je ta samo ali pa tudi v Linuxu, potem normalno, da nima smisla, da imaš Windowse že zato, ker je to dodatni strošek. Če je pa tvoj nabor programov širši, si pa na linuxu oplel, npr. programersko, grafično, video kombinacija. Windows 7 ali 10 na dobri mašini niso v ničemer slabši od česarkoli.
Binder Dandet
# 21.09.2017 ob 14:21
"Chuck Norris se ne pritožuje.... on lahko pritisne Ctrl+Alt+Del s prsti ene roke!"

Jaz tudi. Sicer je nerodno, ampak gre.:D
koksli
# 21.09.2017 ob 14:08
Deltree.
janezvalva
# 22.09.2017 ob 11:05
Bill Gates: "Žal mi je za kombinacijo tipk Control-Alt-Delete"

novejše tipkovnice imajo tipko katera simulira Ctrl-Alt-Delete, tako da je to sedaj rešeno
veselo-na-delo
# 21.09.2017 ob 23:15
Nevem ne uporabljam teh tipk za zagon PCja, ampak za kaj drugo kot je kake bljižnice ali pa pri pisavi.
7up
# 21.09.2017 ob 16:58
Wolfy

Da dopolnim. Čisto narobe si interpretiral stackoverflow analizo. V vprašanjih o razvojnih orodjih niso spraševali po primernem IDE, temveč o vseh, ki jih uporabljate. Seveda vsak razvijalec uporablja Tudi notepad++, seveda to lahko pomeni tudi, da v njem popravil xml ali pa napiše preprosto command scripto,...

Če bi kdaj delal v znanosti ne-bi nikoli pisal takšni trditev(na prvo žogo,..)

https://insights.stackoverflow.com/survey/2016
Wolfy
# 21.09.2017 ob 16:40
@susiruen

Spet ne razumes kaj sem hotel povedat z Notepadom++ :). Ce to smatras za IDE, potem je tudi list papirja in svincnik IDE (to verjetno uporabljajo vsi developerji).

Imam workstation masino z vec resoursi kot jih rabim (cena: 2000€+). Resoursi kompa niso izcrpani, da bi bil to problem, torej je problem v OS. V tem kako je narejeno jedro, scheduler, kako je narejen loader,... Ce je to slabo narejeno, potem ti ne pomaga noben hardware. Windows je pac ze v osnovi zasnovan na slab nacin in zato zelo neucinkovito uporablja procesorski cas.
iluvatar
# 21.09.2017 ob 16:08
mam meka in par winsov. Do xp-jev, pardon, do sedmice, je bila kombinacija unih tipk - a must. Med leti 1990 in 2005, po mojem najbolj uporabljena kombinacija tipk na kompu..
Pri 10ki pa cvikam vsakič, ko naredim restart, kaj da bo in zakaj (spet) sje*** profil.
Ehh.. Vsaj sleep funkcija na prenosniku dela, da ni treba restartat. Ima pa tud mek svoje fore, npr. od nekje naprej, ne moreš vec upgrejdat os-a. Kupi nov komp, pa to.. Užas.
Roko_europe
# 21.09.2017 ob 15:19
...pa saj bi lahko na koncu koncev spremenili iz kombinacije pritiska treh, na dve ali eno tipko, če mu je tako žal... je pa res absurdno, da je človek zaslužil miljarde, zdaj pa ni "v stanju" spremeniti način prijave...
zmajmun
# 21.09.2017 ob 13:48
ma lejte... če nočete da se vam windowsi sesujejo, kupite PC za več kot 500 ojrov
Skippy
# 21.09.2017 ob 20:11
Kdaj bo leto Linuxa?
ymnenje
# 21.09.2017 ob 15:48
Kaj pa to da si je “isposodil” veliko stevilo idej in resitev????
Jaz ga poznam samo po basic-u. To pa je njegovo delo.
21.12.2012
# 21.09.2017 ob 15:38
. chuck norris spoh ne nuca pritisniti tipk
Wolfy
# 21.09.2017 ob 14:10
@sisoruen

Za enostavne reci je LibreOffice res dovolj, imas tudi google sheets, vendar za bolj zahtevne analize ne zadostuje. Office je edina stvar zaradi katere uporabljam windows. Za vse ostalo sta Linux in mac neprimerno boljsa.
Wolfy
# 21.09.2017 ob 14:05
@izo
tudi to lahko označim kot b.s. sesuje se zaradi česa drugega, pa kaj točno je zate ta grozna obremenitev.

Ko odpres 20MB velik report z tabelo cca. 200.000 x 30 in nekaj vrtilnimi tabelami in se pojavi "not responding" error ali pa izginejo gumbi...
Drncl
# 21.09.2017 ob 13:37
Pri nenehnem sesuvanju, "modrem ekranu" in potrebe po vsakem zagonu, ko se kaj posodobi, še je ta kombinacija tipk najmanjši problem... :P
Ferdek
# 21.09.2017 ob 14:12
Ja, ampak Chuck Norris je eden in edini!
vidaest
# 21.09.2017 ob 15:05
Windowsi so preprosto slab OS. Površno napisan, s slabo uporabniško izkušnjo. Večina ljudi se ne zaveda koliko inženirskih ur in milijonov $$$ smo web razvijalci potrošili za pisanje strani, da bi delovale na IE - še enem zelo slabem Microsoftovem produktu.

Ne gre samo za OS, tudi drugi MS produkti niso ravno biser. Poglejte Visual Studio. To je najbolj kompliciran in glomazen IDE na svetu. Z eno besedo - katastrofa od softwera.

Nikoli nisem bil pristaš Appla,še danes mi gre na jetra njihov vsiljiv način trženja, ampak odkar smo na firmi začeli uporabljat Mac-e, so naša življenja mnogo lažja. Kapo dol pred OS X, ki je leta pred Windowsi.
Wolfy
# 21.09.2017 ob 14:36
@sisoruen

Ocitno se ne bova strinjala zaradi drugacnega pogleda in namena uporabe racunalnika. Bom pa zalkjucil s tem: Windowsi so OS primeren za popvprecnega uporabnika, da odpre brskalnik in malo surfa po spletu, pogleda kak yt video in napise kak wordov dokument. Za programerje, razvijalce in designerje je pa popolnoma obupen. Se mi kar malo smilijo C# programerji.
Kazalo