Ulrich je za priznanje, poimenovano red danske zastave, izvedel že 26. maja. Foto: Reuters
Ulrich je za priznanje, poimenovano red danske zastave, izvedel že 26. maja. Foto: Reuters
Metallica
Leta 1981 je Ulrich s kitaristom in pevcem Jamesom Hetfieldom ustanovil skupino Metallica. Foto: Reuters

Ulrich je za priznanje, poimenovano red danske zastave, izvedel že 26. maja, a je njegovo viteštvo postalo uradno šele ob podelitvi, je poročala nemška tiskovna agencija DPA. Preden je Ulrich postal eden izmed svetovno najbolj prepoznavnih bobnarjev, je živel v mestu Gentofte. Svojo ljubezen do glasbe je odkril, ko se je pri devetih letih udeležil koncerta Deep Purple v Köbenhavnu.

Leta 1981 sta s kitaristom in pevcem Jamesom Hetfieldom ustanovila težkometalsko skupino Metallica, ki je v svoji dolgi karieri nanizala številne uspešnice, med drugim Nothing Else Matters in Enter Sandman. Čeprav Ulrich zdaj živi v San Franciscu, ostaja njegova vez z domovino močna.

Po poteh Leeja
Toda Ulrich ni edini težkometalec z nazivom vitez. Družbo mu dela pokojni britanski igralec in glasbenik sir Christopher Lee. Ta je prvič zakorakal v glasbeno industrijo leta 1990, ko je posnel album z broadwajskimi skladbami, med katerimi so bile I Stole the Prince, The Gondoliers in Epiphany. Leta 2010 je izdal album Charlemagne: By the Sword and the Cross, ki je temeljil na prvem rimskem cesarju.

Album je prejel nagrado Spirit of Metal, ki jo podeljuje revija Metal Hammer. Leta 2014 pa je svoj 92. rojstni dan kronal z izdajo težkometalskega izdelka, natančneje malo ploščo (EP).