Angelina je takole blestela na podelitvi zlatih globusov v versaceju. Kaj pa bo nosila v Zagrebu? Foto: EPA
Angelina je takole blestela na podelitvi zlatih globusov v versaceju. Kaj pa bo nosila v Zagrebu? Foto: EPA

Film V deželi krvi in medu bo 17. februarja premierno prikazan v zagrebški CineStar Areni IMAX, poleg Brangeline pa bodo na rdeči preprogi stali tudi glavni igralci filma, Goran Kostić, Zana Marjanović in Rade Šerbedžija, poročajo hrvaški mediji.

Angelina je sicer Hrvaško že obiskala. Avgusta si je na Brionih ogledala predstavo Kralj Lear, v kateri igra njen prijatelj Šerbedžija. Takrat je na Twitterju zapisala: "Hrvaška je čudovita dežela! Celotna nekdanja Jugoslavija je polna talentiranih umetnikov in posebnih ljudi." Obljubila je, da bo še prišla na obisk, vendar pa na Hrvaškem niso pričakovali, da se bo vrnila že po pol leta.

Šerbedžija je povedal, da se bo z Angelino srečal na premieri filma v Berlinu, kjer se bosta pogovorila o njenem obisku Hrvaške. Dejal je, da ne ve, ali namerava pripeljati tudi svojih šest otrok, vendar pa ne glede na to meni, da z Bradom ne bosta imela nobenih pretiranih zahtev, poroča Vecernji.hr. "Vem, da sta plemenita in skromna človeka, ki ne bosta imela velikih zahtev. Normalna sta," je povedal Rade.

V deželi krvi in medu je bil nominiran za zlati globus v kategoriji za najboljši tujejezični film in je prejel nagrado Stanley Kramer, ki jo podeljuje ceh ameriških producentov. V hrvaških kinematografih bo v redni distribuciji od 18. februarja, pri nas pa bo premiero doživel 23. februarja.