Bosa Julia Roberts na canski rdeči preprogi. Foto: Reuters
Bosa Julia Roberts na canski rdeči preprogi. Foto: Reuters

Ne le, da se je Robertsova v družbi kolegov Georgea Clooneyja in Jodie Foster očitno izjemno zabavala, o čemer pričajo številne fotografije z rdeče preproge, ampak je svoj vpliv izkoristila tudi za to, da opozorila na dvoličnost organizatorjev, ko gre za predpisana oblačila in obutev.

Po rdeči preprogi se je namreč sprehodila bosa in tako prekršila strogo pravilo, ki določa, da morajo biti vse ženske obute v čevlje z visoko peto. Tudi zato pri Vanity Fairu sklepajo, da fotografije Julijinih bosih nog, ki so obkrožile svet, niso posledica kakšnih pretesnih čevljev ali žulja, ampak se za njimi "skriva" poskus opozarjanja na dvojna merila.

Lani je namreč precej odmevala odločitev canskih varnostnikov, da s premiere filma Carol "pospremijo" skupino žensk v srednjih letih, ki so bile večinoma obute v čevlje brez pete. Tudi Kristen Stewart je tako med drugim opozorila, da se kaj podobnega moškemu ne more zgoditi.

Poleg Julie Roberts je sicer v središču canske pozornosti tudi njen soigralec iz filma Money Monster George Clooney, ki je na rdečo preprogo stopil skupaj z ženo Amal, pa Jodie Foster, ki je omenjeni film režirala. Poznavalcem sveta zabave sta v oči padla tudi komaj opazen nosečniški trebušček Blake Lively in prava ženska zabava med Susan Sarandon, Naomi Watts in Julianne Moore.