Konec četrtega zakona. Foto: EPA
Konec četrtega zakona. Foto: EPA
Gary Oldman
Igralec velja za enega najbolj vsestranskih igralcev svoje generacije. Foto: EPA

Zakonca po pisanju ameriških medijev ne živita skupaj že eno leto, ločitvene dokumente pa je pred nekaj dnevi vložila Alexandra.

Nepremostljive razlike so bile usodne za četrti zakon 56-letnega slavnega igralca. Kot razkrivajo dokumenti, Edenboroughova zahteva plačilo mesečne preživnine, poleg tega pa od nekdanjega moža terja, da plača odvetniške stroške.

Lani je v intervjuju za The Independent spregovoril o svojem zakonu: "Vaja dela mojstra ali kako že pravijo. Nisem ponosen na to, da je to moj četrti zakon. Zakon je dober, upam, da je to moj zadnji."

Igralca, ki sta se poročila na silvestrovo, ob vstopu v novo leto 2008, skupaj nista imela otrok.

Vse Oldmanove žene
Oldman je bil z britansko igralko Leslie Manville poročen med letoma 1987 in 1989, v zakonu se jima je rodil danes 26-letni sin Alfie. Leta 1990 se je poročil z ameriško igralko Umo Thurman, srečala sta se na snemanju filma State of Grace, tudi ta zakon je trajal zgolj dve leti.

V najslabšem spominu mu bo ostal tretji zakon z Donyo Fiorentino, ki je igralca v ločitvenem procesu obtožila, da jo je pretepal. Oldman je na obtožbe odgovoril z besedami, da gre za brezupno odvisnico in lažnivko, ki se je z njim poročila le zato, ker je slaven. Sodišče je očitno verjelo Oldmanu, ki mu je dodelilo polno skrbništvo nad sinovoma - danes 17-letnim Gulliverjem in 15-letnim Charliejem.

Igralec, ki ni nikoli zanikal svoje burne preteklosti, je leta 2012 povedal, da mu je uspelo najti notranji mir: "Poročil sem se štirikrat, še večkrat sem se zdravil zaradi alkoholizma, zaradi vožnje v opitem stanju so me aretirali, bil sem hud boj z nekdanjo ženo za skrbništvo nad sinovoma ... Ampak težki dnevi so za mano, našel sem svoj mir."

Mir, ki ga je v teh dneh načel novi ločitveni boj - tokrat z britansko glasbenico.

Nad Hollywood
Junija lani se je Britanec znašel na udaru zaradi izrečenih besed zoper Hollywood.

Prah je povzdignil z izjavo, da so bile zloglasne besede stanovskega kolega Mela Gibsona proti Judom stvari, ki "so jih vsi govorili". V intervjuju za revijo Playboy se je obregnil ob hinavščino v svetovni meki zabave. 56-letni Oldman je rekel, da bi javnost morala znati sprejeti šalo: "Napil se je in izrekel nekaj stvari ... Ampak vsi jih ... Vsi smo j**** hinavci. Kot da policista, ki sta ga aretirala, nista nikoli izrekla kakšne besede proti Judom."