Marc in Chelsea sta se poročila leta 2010. Foto: EPA
Marc in Chelsea sta se poročila leta 2010. Foto: EPA
Novico je Chelsea sporočila kar na dogodku Clintonove fundacije. Foto: EPA

"Z Marcom se zelo veseliva prihoda najinega prvega otroka. Sama se počutim še bolje, naj bo fantek ali punčka, da bo otrok odrasel v svetu, ki je poln močnih mladih voditeljic," je povedala 34-letna Chelsea na prireditvi Clintonove fundacije "No Ceilings" v New Yorku. Gre za projekt fundacije za napredek žensk in deklet.

Chelsea in Marc sta se spoznala med študijem na univerzi Stanford, par sta uradno postala leta 2005, poročila pa sta se leta 2010. Živita na Manhattnu v 10,5 milijona dolarjev vrednem stanovanju s štirimi spalnicami na 26. ulici ob aveniji Madison. "Upam le, da bom tako dobra mati svojemu otroku, kot je bila moja mama meni," je dejala Chelsea.
Želita si vnukov
Bill in Hillary Clinton sta v zadnjih letih dala nekaj izjav, da si želita vnuke. Predvsem to velja za morebitno demokratsko predsedniško kandidatko leta 2016. Nekdanji predsednik je leta 2011 v Davosu izjavil, da si želi srečno in veselo ženo, kar pa ne bo, če ne bo postala babica. "Tega si želi bolj kot predsedniškega položaja," je povedal Clinton.

"To je najbolj vznemirljiv naslov zame doslej - bodoča babica," je na svojem Twitterju zapisala 66-letna Hillary Clinton, nekdanja prva dama, senatorka in državna sekretarka ZDA
Čestitke so začele deževati z vseh strani. Med drugimi je Chelsea dobrodošlico v klub mamic zaželela hči nekdanjega predsednika ZDA Jenna Bush: "Čestitke @ChelseaClinton! Dobrodošla v najboljšem klubu na svetu. Materinstvo je čudovito. Xx"

Vesela je tudi druga babica, mama Mezvinskega Marjorie Margolies, ki se bo letos jeseni potegovala za položaj zvezne kongresnice iz Pensilvanije. Mezvinsky je bankir na Wall Streetu, sicer pa s Chelsea aktivno pomaga v delu fundacije, ki jo je ustanovil nekdanji predsednik ZDA.