Jodie Kidd je navdušenka nad dirkanjem. Foto: EPA
Jodie Kidd je navdušenka nad dirkanjem. Foto: EPA

Omenjeni Britanci se trenutno dogovarjajo z odgovornimi na televiziji BBC, njihove nove voditeljske vloge pa naj bi bile že praktično potrjene, poroča The Independent.

36-letna manekenka Jodie Kidd sicer trenutno sodeluje pri oddaji The Classic Car Show, že od nekdaj pa je navdušena nad jeklenimi konjički in dirkanjem. Pred leti je kot gostja sodelovala v oddaji Top Gear, kjer se je kot zvezdniška gostja preizkusila v dirkanju - leta 2003 je z avtomobilom znamke Suzuki Liana postavila nov rekord za najhitrejši krog.

Tudi Martin in Glenister imata že nekaj izkušenj z delom pred kamero, 33-letni motorist je sodeloval pri nekaj dokumentarnih oddajah, 52-letni Glenister pa je najbolj znan po vlogi v TV-seriji Life on Mars.

Pri BBC-ju za zdaj še niso potrdili, ali se z omenjeno trojico res dogovarjajo za sodelovanje, so pa že potrdili, da se Top Gear prihodnjo sezono vrača v novi preobleki.

Nove voditelje avtomobilistične oddaje na BBC-ju iščejo, ker je njihov direktor Anthony Hall marca odpustil priljubljenega voditelja Jeremyja Clarksona. Direktor se je za tak ukrep odločil na podlagi notranje preiskave, ki je potrdila govorice, da je 55-letni Jeremy udaril producenta zaradi spora, ker mu po snemanju enega izmed delov oddaje niso postregli z večerjo.

Clarkson se ni preveč obremenjeval zaradi incidenta, saj so se zanj začele "tepsti" številne televizijske hiše, ki so mu ponujale vodenje novih avtomobilističnih oddaj. Jeremy še ni razkril, ali je sprejel katero izmed ponudb, so ga pa ujeli med snemanjem oddaje s kolegoma iz Top Geara Richardom Hammondom in Jamesom Mayem. Skupaj z njima bi moral ustvariti oddajo Top Gear Live, ki jo bodo zdaj vseeno izpeljali, le da se bo imenovala Clarkson, Hammond and May Live.