Courtney Love je bila na dan 20. obletnice Cobainove smrti v New Yorku, kjer se je udeležila posebne slovesnosti skupaj s svojo hčerko, Davom Grohlom in Kristom Novoselicem. Foto: EPA
Courtney Love je bila na dan 20. obletnice Cobainove smrti v New Yorku, kjer se je udeležila posebne slovesnosti skupaj s svojo hčerko, Davom Grohlom in Kristom Novoselicem. Foto: EPA

Nekdanja pevka skupine Hole je v pogovoru za britanski Telegraph dejala, da ji je ob obletnici težko, a še težje je njuni hčerki Frances, ki je izgubila svojega očeta, ko je bila stara 18 mesecev: "Nobenih spominov nima na svojega očeta. Niti enega. To je zaj*****."

Cobainovo smrt je ocenila za najnižje dno, ki ga je doživela v življenju. "Takrat sem se borila s svojimi zasebnimi težavami, ki jih ne želim deliti s svetom. To je moja stvar. Še vedno sem žalostna, da se je to zgodilo. Na obletnice, kakršna je bila včeraj, se znova spustiš v boj z duhovi. Takrat molim," je dejala za revijo NME.

Prav zato ji ni všeč, da se toliko poudarja obletnica smrti. "Ni mi všeč sporočilo, ki ga s tem sporočamo. Raje bi praznovala obletnico njegovega rojstva kot smrti. Toda ljudje raje praznujejo obletnico smrti, kajne? Tudi pri Elvisu in Lennonu. To je samo tradicija, ki se zgodi v rokenrolu, se mi zdi," je še dejala Cobainova vdova.

Courtney Love in Cobain sta se poročila februarja 1992 na Havajih, toda njuno zakonsko srečo je ovirala zasvojenost z mamili. "Bilo je hudo," je dejala v solzah za Telegraph in nadaljevala: "Ni bilo zabavno. Pa bi moralo biti. Komaj se spomnim tega, ker ljudje niso skrbeli za naju."

In medtem ko so se ob 20. obletnici Cobainove smrti številni spomnili njegovega lika in dela, so se mediji razpisali tudi o njegovi hčerki Frances Bean. Ta naj bi se zaprla med štiri stene in se v celoti umaknila z oči javnosti.

"Frances le redkokdaj zapusti svoj dom. Svoje uslužbence pošilja, da ji kupujejo hrano za njo in njene prijatelje. V zadnjih 18 mesecih je bila le redko videna zunaj zidov svoje hiše," je dejal vir za rumeni tabloid The Sun.