Podelitve zvezd na Pločniku slavnih so pogoste, le redkokdo pa se ob tem lahko pohvali s tako zvezdniško spremljevalno zasedbo kot producent Jerry Bruckheimer. Foto: EPA
Podelitve zvezd na Pločniku slavnih so pogoste, le redkokdo pa se ob tem lahko pohvali s tako zvezdniško spremljevalno zasedbo kot producent Jerry Bruckheimer. Foto: EPA
Jerry Bruckheimer
Jerry Bruckheimer je dejal, da je zvezda na Pločniku slavnih zanj neverjetna čast. Foto: EPA

Podelitve zvezd na Pločniku slavnih so pogoste, le redkokdo pa se ob tem lahko pohvali s tako zvezdniško spremljevalno zasedbo kot včeraj Bruckheimer. Na Hollywood Boulevard 6838 so poleg Cruisa in Deppa prišli še igralec Jon Voight, oče Angeline Jolie, režiser Gore Verbinski, igralec Martin Lawrence in vodilni mož studia Walt Disney Company Bob Iger.

"Ta človek je zame legenda, je legenda za vse nas, zato smo se danes zbrali, da počastimo njegovo že zdavnaj zasluženo zvezdo na Pločniku slavnih," je Bruckheimerju v nagovoru polaskal Johnny Depp. Dodal je, da je lahko srečen, da je spoznal slavnega producenta in sodeloval z njim, saj mu je to spremenilo življenje.

Depp je pravkar končal svoje zadnje sodelovanje z Bruckheimerjem, saj je zaigral v njegovem filmu The Lone Ranger, ki bo čez nekaj dni prišel na velika platna, še predtem pa si je svetovno slavo utrdil kot kapitan Jack Sparrow v kar štirih filmih Piratov s Karibov, ki jih je režiral Verbinski, produciral pa Bruckheimer.

67-letni producent pa je ob podelitvi 2501. zvezde na Pločniku slavnih dejal, da je to zanj "neverjetna čast" in med drugimi dobitniki zvezde omenil Charlieja Chaplina in Alfreda Hitchcocka, nato pa se hitro pošalil, da mu slava ne bo stopila v glavo, saj sta na tem seznamu tudi Racman Jaka in Miki Miška.

Dolg seznam uspešnic
Bruckheimerjevi izdelki so v filmske blagajne po vsem svetu skupno prinesli kar 16 milijard dolarjev, med drugim se je podpisal tudi pod filme Armageddon, Podli fantje (Bad Boys), Sestreljeni črni jastreb (Black Hawk Down), Policaj z Beverly Hillsa (Beverly Hills Cop), Dnevi grmenja (Days of Thunder), Nevarna srca (Dangerous Minds), Škrlatna plima (Crimson Tide), Alcatraz (The Rock), Letalo prekletih (Con Air), Državni sovražnik (Enemy of the State), Dobre mrhe (Coyote Ugly), Pearl Harbor in trilogijo tv-serij Preiskovalci na delu (CSI).