Tom Cruise je dobil opravičilo, ki ga je zahteval. Foto: EPA
Tom Cruise je dobil opravičilo, ki ga je zahteval. Foto: EPA
Katie Holmes in Suri Cruise
Skrbništvo nad Suri je po ločitvi dobila Holmesova. Foto: EPA

opustil.

Igralčevi odvetniki so v izjavi za javnost dejali, da sta Cruise in podjetje Bauer zgladila spor in da medijsko podjetje "ni nikoli namerno želelo sporočiti, da je Tom Cruise pretrgal vse vezi in zapustil svojo hčer Suri, ter da obžalujejo, če je kdor koli iz zapisanega tako sklepal". Pogoji, pod katerimi so prišli do sporazuma, pa ostajajo zaupni, so še zapisali njegovi odvetniki.

Sodna gonja, ki jo je začel Cruise, je rumenim medijem ponudila marsikatero podrobnost iz njegovega zakona s Holmesovo. Cruise je bil na sodišču prisiljen odgovarjati tudi na neprijetna vprašanja o scientologiji, katere vnet privrženec je.

Razkril je, da je Suri opustila to vero, na vprašanje, ali je bil glavni razlog za ločitev prav to, da je želela Holmesova s tem zaščititi Suri pred vero, pa je Cruise razburjeno dejal: "To vprašanje se mi zdi žaljivo. Nobene potrebe ni, da bi moral kdor koli mojo hčer ščititi pred vero." Pa je bil to vsaj eden izmed razlogov? "Da. A pri vsaki ločitvi se pojavi več dejavnikov ..."

Cruise obranil svoje ime
Povod za tožbo, vredno 50 milijonov ameriških dolarjev, je bil prispevek, objavljen v reviji Life & style, naslovljen: "Ali je izbral scientologijo pred Suri za vedno? Očka jo je zapustil."

"Dajte no, to je ogabno. Absolutno ogabno," je dejal na začetku sojenja Cruise v sodni dvorani. Cruise je zanikal, da je na kakršen koli način odrezal svojo 7-letno hčerko iz svojega življenja, "naj bo to fizično, čustveno, finančno ali kako drugače".