Cruise ima iz zakona z Nicole Kidman še dva (posvojena) otroka, Connorja in Isabelle. Foto: EPA
Cruise ima iz zakona z Nicole Kidman še dva (posvojena) otroka, Connorja in Isabelle. Foto: EPA

Hollywoodski zvezdnik se je znašel na sodišču, kjer je moral odgovarjati na kočljiva vprašanja o odnosu do svoje hčerke, sedemletne Suri, in razlogih za ločitev od Katie Holmes - ločila sta se junija lani, ki menda ni več prenesla, da scientološka vera kroji njegovo (oziroma njihovo) življenje.

Cruise je priznal, da je bil od Suri, ki sicer velja za izjemno razvajenega in težavnega otroka, resnično oddaljen več kot sto dni. "V takratnih razmerah je bilo žal nemogoče urediti srečanje," je dejal in kot razlog navedel naporen delavnik, saj je takrat v Londonu snemal znanstveno-fantastično srhljivko All You Need Is Kill. A v isti sapi je dodal, da je deklici vsak dan telefoniral, čeprav se strinja, da so telefonski pogovori slab nadomestek za preživljanje časa z otrokom.

"Po telefonu se je treba zelo potruditi, da ohraniš otrokovo zanimanje. A mi je uspelo, sem odličen pripovedovalec zgodbic. Ugotovil sem tudi, da je Suri zelo srečen otrok, je zelo samozavestna in prepričana vase."

"Nisem je pozabil"
Pojasnil, je, da je bil razlog, da septembra ni bil ob njej na prvi šolski dan v New Yorku, znova njegova kariera, skrbelo pa ga je tudi, da bi njegov prihod sprožil preveč medijske pozornosti. "Če pa bi me prosila, da pridem, bi ji vsekakor ustregel. Vse obveznosti bi prestavil, da bi le lahko prišel." Da je trajalo več kot sto dni, da se je s Suri srečal iz oči v oči, je bil oktobra znova kriv natrpan snemalni spored ter to, da s Katie nikakor nista mogla uskladiti urnikov. "Ob ločitvi se pojavi veliko različnih dejavnikov. Takšne so bile pač okoliščine. Kar pa nikakor ne pomeni, da sem pozabil na svojo hčer."

Cruise je bil na sodišču prisiljen odgovarjati tudi na neprijetna vprašanja o scientologiji, katere vnet privrženec je. Razkril je, da je Suri opustila to vero, na vprašanje, ali je bil glavni razlog za ločitev prav to, da je želela Holmesova s tem zaščititi Suri pred vero, pa je Cruise razburjeno dejal: "To vprašanje se mi zdi žaljivo. Nobene potrebe ni, da bi moral kdor koli mojo hčer ščititi pred vero." Pa je bil to vsaj eden izmed razlogov? "Da. A pri vsaki ločitvi se pojavi več dejavnikov ..."