Cuba na letošnji podelitvi oskarjev. Foto: EPA
Cuba na letošnji podelitvi oskarjev. Foto: EPA

Igralčeva odtujena žena je ločitvene papirje vložila pred dnevi, kot razlog za ločitev pa je navedla nepremostljive razlike, piše ameriški TMZ. Učiteljica želi tudi polno skrbništvo nad njunimi tremi otroki - 19-letnim Spencerjem, 17-letnim Masonom in osemletno Piper - in tudi pripadajočo preživnino.

46-letni zvezdnik filma Jerry Maguire, za katerega je leta 1996 prejel tudi oskarja za najboljšo stransko vlogo, in Kapferjeva sta par vse od srednješolskih dni, poročila pa sta se leta 1994.

Igralec ločitve še ni komentiral, je pa lani v oddaji The View priznal, da je zaradi snemanj veliko odsoten od doma, kar ni najbolj všeč njegovi družini: "Ko snemaš filme, si pogosto odsoten od doma, z ženo pa imava pravilo, da nikoli ne minejo več kot trije, štirje tedni, da se ne bi videli."

Dodal je, da je nadvse srečen s Saro: "Ob sebi imam čudovito damo, ki se odlično znajde tudi takrat, ko me ni doma. Imam pet žensk v eni ... srednješolsko dekle, nevesto, mamo ... Z leti je spreminjala svoje vloge, ampak k sreči sem se zaljubil v vsako izmed njih."