Wolfgang Puck bo poskrbel za pogostitev na pooskarjevskem Guvernerjevem plesu. Foto: Reuters
Wolfgang Puck bo poskrbel za pogostitev na pooskarjevskem Guvernerjevem plesu. Foto: Reuters
Pričakali jih bodo tudi pladnji hišnih prestic s sirovo omako ter v slanino ovitih in s parmezanom polnjenih datljev, piščančje pite s črnimi tartufi, pečen krompir s kaviarjem, šanghajski jastog in rebrca z golažem in spaetzli. Foto: Reuters

Governors ball (Guvernerjev ples) je ekskluzivna zabava, na katero skuša priti vsak prebivalec mesta zvezd, 1.500 zvezdnikov (to je približno polovica tistih, ki bodo predtem v dvorani spremljali podelitev), pa bo tudi tokrat razvajal Wolfgang Puck, v Avstriji rojeni zvezdniški kuhar, ki je že 20. leto pripravljal jedilnik za pooskarjevsko kulinarično druženje.

Podelitev, ki se bo začela ob 2. uri po našem času, bomo v živo spremljali tudi na MMC-ju!

Slavne so tako čakale z bolonjsko omako polnjene riževe kroglice, miniburgerji s staranim čedarjem in remulado, pikantni tunin tatarec v kornetu s sezamom in misom, pice z lososom in kaviarjem, cmočki iz jastoga in rakcev ter za vegetarijance takosi iz gomolja taro in avokada in veganske tortice iz belega fižola in kvinoje.
Solatni tris je sestavljen iz piščančje, pirine z divjim rižem in muškatno bučo ter mešane zelenjavne solate.

Pričakali so jih tudi pladnji sušija, hišnih prestic s sirovo omako ter v slanino ovitih in s parmezanom polnjenih datljev, piščančje pite s črnimi tartufi, pečen krompir s kaviarjem, šanghajski jastog, rebrca z golažem in spaetzli ter divji losos z mandlji in ingverjem.

Slastne pa so tudi Puckove sladice, ki so gotovo navdušile goste: parfait iz likviricije (sladiča) in čokolade s karameliziranimi listi tobaka ter "semifreddo" iz yuzuja (posebni agrum, op. a.) z meringuo zelenega čaja in v sake vloženimi borovnicami.
Poskusili so lahko še "karamelni vrt" (kavna "zemlja", čokolada, solni cvet), jagodne "cheesecake" lizike in veganske kolačke.

Bife odprtega tipa
Organizatorji so vse skupaj zastavili kot samopostrežni bife, v katerem se gostje lahko pomešajo in kramljajo.

Zvezde so osvetljevali dobri trije kilometri LED-luči, dvorano Ray Dolby Ballroom je krasilo 10.000 cvetlic iz različnih držav, ponudili pa bodo tudi 13.000 ostrig, 600 jastogov, 1.500 krompirjev, 7.500 škampov in 500 kilogramov temne čokolade, za glasbeno spremljavo pa je v tem umetnem vrtu skrbel John Legend.