Projekt naj bi bil končan leta 2018. Foto: Reuters
Projekt naj bi bil končan leta 2018. Foto: Reuters

Na svojem otočku Blackadore Caye (velik je le 42 hektarjev) v srednjeameriški državi Belize, namerava zgraditi luksuzne ekološke apartmaje, hkrati pa bo poskrbel za obnovo otoka. Blackadore Caye je sicer kupil že leta 2005 za 1,75 milijona dolarjev. "Je kot nebesa na Zemlji," ga je takrat opisal 40-letni igralec.

Luksuzne hiše bodo postavljene nad vodno gladino, seveda pa ne bodo manjkali bazeni, teniško igrišče in pristajalna steza za zasebna letala. Apartmaji – zraslo naj bi 68 počitniških vil in 48 zasebnih hiš – bodo dosegli ceno med 5 in 15 milijoni dolarjev.

Leonardo je sicer znan tudi kot borec za zaščito okolja in živali, ima celo lastno fundacijo, ki se posveča zaščiti še zadnjih delov neokrnjene narave ter ogroženih rastlinskih in živalskih vrst, zato bo na svojem otoku poskrbel tudi za varstva okolja.

Poleg luksuznega letovišča bo tako na otoku postavil tudi umetne podvodne grebene, ki bodo služili kot zatočišče za ribe in druge morske živali ter zmanjševali erozijo na otoku. Prav tako bo zgradil center za gojenje morske trave, ponovno pa bodo zasadili tudi mangrove in z njimi nadomestili tujerodne vrste, ki so se pojavile na otoku. DiCaprio je pri tem poudaril, da je glavni namen projekta ustvariti nekaj dobrega.