Rupert Murdoch in Wendi Deng sta bila poročena 14 let. Foto: EPA
Rupert Murdoch in Wendi Deng sta bila poročena 14 let. Foto: EPA
Rupert Murdoch in Wendi Deng
Murdoch in Dengova sta se spoznala leta 1997 na eni izmed službenih zabav Murdochovega medijskega imperija News Corporation, ko je bil on še poročen s prejšnjo ženo. Poročila sta se dve leti pozneje, le nekaj tednov po njegovi ločitvi, v zakonu pa sta se jima rodili hčerki Grace in Chloe. Foto: EPA

Murdoch se je po več kot polletnem molku o ločitvi razgovoril o nezvestobi svoje nekdanje žene. V pogovoru za revijo Fortune je opisal, kako je bil v Avstraliji, ko je prvič slišal, da se Dengova sestaja z Blairom.

Ko se je medijski mogotec vrnil v ZDA, je vprašal svoje osebje, kaj se zares dogaja. "Veste, vsi so govorili o tem, a meni niso ničesar povedali. Nato sem izvedel nekatere stvari. Bil sem v Avstraliji, in ko sem se vrnil v ZDA, sem vprašal svoje osebje ter izvedel resnico. To je ta zgodba. Teden dni zatem sem vložil ločitvene papirje, " je pojasnil Murdoch.

Člani osebja naj bi Murdochu povedali zgodbo, kako se je Blair pojavil na njegovem ranču in vprašal, kje je Dengova. Napotili so ga v njuno spalnico. "Do trenutka, ko so lahko sporočili Dengovi, da k njej prihaja Blair, je že prišel do spalnice in za sabo zaprl vrata," je še dodal Murdoch.

Blair zanikal afero
Šele med postopkom ločitve se je začel zavedati, da je njegova nekdanja žena ves čas kazala naklonjenost nekdanjemu britanskemu premierju. Našel je zapiske, ki jih je njegova nekdanja ljubezen napisala o Blairu, kar je bila tudi kaplja čez rob. Nad njihovim obstojem je bil zgrožen, toda ni jih prebral.

So pa zato prišli v roke odgovornim pri reviji Vanity Fair, ki so jih objavili februarja. V njih je mogoče prebrati, kako Dengova hvali Blairovo "dobro postavo" in njegove "res res dobre noge", prav tako pa pohvali tudi njegovo zadnjico.

Blair je že pred časom zanikal afero z Dengovo in zatrdil, da ne obstaja prav noben dokaz za to.