Elton si je z Davidom ustvaril tudi družino. Foto: EPA
Elton si je z Davidom ustvaril tudi družino. Foto: EPA

Britanski glasbenik je v pogovoru za televizijo Sky News govoril o ruskem predsedniku Vladimirju Putinu, papežu Frančišku in svojih poročnih načrtih. Pevec se bo namreč prihodnje leto poročil z dolgoletnim partnerjem Davidom Furnishem, a ne načrtujeta velikega slavja, saj sta na veliko praznovala že vstop v civilno partnersko zvezo.

Nato je v svojem razmišljanju prešel na homoseksualne duhovnike. "Če bi Jezus Kristus še živel, si ne predstavljam, da bi se strinjal s pravili, ki preprečujejo gejevskim duhovnikom poroke, katoliškim duhovnikom pa zapovedujejo celibat. Prevevala ga je ljubezen, iz njega sta govorila sočutje in odpuščanje, prizadeval si je za zbliževanje ljudi. In prav to bi moralo biti bistvo Cerkve."

Elton je že večkrat razvnel žgoče razprave o svojem pogledu na Cerkev. Leta 2010 je tako v pogovoru za neko revijo izjavil, da je bil po njegovem mnenju Jezus "sočuten, izjemno inteligenten gej, ki je razumel težave človeštva".

Britanec je v intervjuju z Dermotom Murnaghanom zelo pohvalil tudi zdajšnjega papeža Frančiška, ki ga je označil kot "čudovitega". "Cerkev je 'slekel do kosti' in dejal, da se vse vrti okoli ljubezni in vključenosti. To bi moralo poslati posebno sporočilo tudi Anglikanski cerkvi," je dodal in opozoril, da je svetovni boj za pravice gejevske in lezbične skupnosti v zadnjem času nekoliko zamrl, zato načrtuje, da bo z ruskim predsednikom Putinom novembra na štiri oči spregovoril prav o tej tematiki. "Takrat se bom srečal z njim in se pogovoril o tem, čeprav ne vem, koliko bom dosegel ..."