Elton in David ne bosta priredila velikega poročnega slavja. Foto: Reuters
Elton in David ne bosta priredila velikega poročnega slavja. Foto: Reuters

Na praznovanju Johnovega 67. rojstnega dne v Las Vegasu je Furnish povedal, da sicer ne čutita potrebe po tem, da bi imela potrditev svoje ljubezni na papirju, a bosta zato, ker sta se zaobljubila drug drugemu za vse življenje, vseeno storila ta pomembni korak, ki jima ga omogoča "izjemna sprememba v zakonodaji". S tem želita biti zgled drugim istospolnim parom v domovini in po svetu.

Par, ki je znan po razkošnih zabavah, pa pravi, da bo njun poročni obred pravo nasprotje običajnih slavij (za potrditev njune civilne zveze sta leta 2005 pripravila velikansko zabavo, za katero sta porabila večmilijonski znesek): "Mislim, da se bova maja sprehodila do magistrata, s sabo pa vzela le fanta in par prič," je povedal 51-letni Furnish.

Elton in David sta skupaj že več kot 20 let in imata dva otroka: triletnega Zacharyja in 16-mesečnega Elijo, ki jima ju je rodila ista nadomestna mati.

Pred leti sta želela posvojiti dojenčka iz ukrajinske sirotišnice, a jima to ni uspelo, ker nista bila poročena. Ima pa Elton John veliko (slavnih) krščencev: med njimi so Sean Lennon, Beckhamova Brooklyn in Romeo, sin Elizabeth Hurley ...