Eltona Johna je razjezilo strogo varovanje na njegovem koncertu v Angliji. Foto: EPA
Eltona Johna je razjezilo strogo varovanje na njegovem koncertu v Angliji. Foto: EPA

68-letni britanski zvezdnik je v nedeljo nastopal na stadionu v Gloucestru in pritegnil veliko množico, številni njegovi oboževalci, ki so kupili vstopnice za stojišča, pa so se začeli med koncertom prerivati naprej in tako zakrivati pogled tistim, ki so za sedeže plačali več.

To je poskušala preprečiti ena izmed rediteljic, ki je s pregradami želela fizično ločiti prerivajoče, kar pa je povzročilo precejšnje negodovanje med obiskovalci. Z odra je to opazil tudi Elton John in dejal v mikrofon: "Sem sem prišel, da bi pel, zato se vi reditelji malo razvedrite, še posebej ti s čopom," je dejal redarki, ki je najbolj goreče opravljala svoje delo. Dodal je, da "nismo na Kitajskem", nato pa ji navrgel še: "Oblečeš uniformo in misliš, da si Hitler - no, nisi."

Iskreno opravičilo
Nato pa se je kmalu zavedel, da njegov komentar ni bil primeren, in sledilo je opravičilo. "Kriv je tisti, ki je naročil rediteljici, naj bo tako stroga, ne ona. Opravičujem se ji in želim jo ob tem pogledati tudi v oči," je dejal v mikrofon.

Nato jo je poklical na oder, jo objel, posadil na stol in dejal: "Nihče nikoli ne bi smel z damo govoriti na tak način. Kesam se," je priznal.