"Sploh ne vem natančno, kdaj so te tablete postale težava. Spomninjam se le, da so mi nenadoma postajale vse bolj in bolj všeč," je padec v brezno odvisnosti opisal Eminem. Foto: EPA

Slavni raper se je pred leti namreč bojeval s hudo obliko odvisnosti od zdravil na recept - na vrhuncu krize je tako zaužil tudi po 60 tablet valiuma in 30 tablet vicodina na dan. Leta 2007 pa se je predoziral z metadonom: "Zdravniki so mi povedali, da sem zaužil tolikšno količnino, kot je enaka štirim zavojčkom heroina. Dejali so, da bi bil mrtev, če bi me v bolnišnico pripeljali le dve uri pozneje," je priznal.

Eminem je v svoji izpovedi sicer zatrdil, da se ni zadeval s heroinom, dejal pa je, da so ga pomirjevala in uspavala popolnoma zasvojila, nazadnje pa ga skoraj stala tudi življenja. "Notranji organi so mi odpovedovali. Ledvice, jetra, vse ... Mislil sem, da mi ne bo uspelo. Videti je, da bo moje dno - smrt," je opisal svoje takratno zdravstveno stanje.

"Sploh ne vem natančno, kdaj so te tablete postale težava. Spominjam se le, da so mi nenadoma postajale vse bolj in bolj všeč," je padec v brezno odvisnosti opisal glasbenik.

Vpogled v svet mamil
Eminemova izpoved pa je le del novega dokumentarnega filma o svetu mamil How to Make Money Selling Drugs, ki je pravkar prišel v ameriške kinematografe. Režiral ga je je Matthew Cooke, vanj pa je vključil intervjuje s preprodajalci, agenti ameriške agencije za boj proti mamilom (DEA) ter zvezdniki, kot so raper 50 Cent, igralca Woody Harrelson in Susan Sarandon.