Iz sveta znanih
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.2 od 9 glasov Ocenite to novico!
weinstein
Weinsteinovo neprimerno vedenje naj bi se vleklo več desetletij. Foto: Reuters
weinstein
65-letni producent z drugo ženo Georgino Chapman, s katero je poročen od leta 2007. Foto: Reuters

Dodaj v

Enega najvplivnejših mož v Hollywoodu obtožujejo spolnega nadlegovanja

Zunajsodno poravnavo izplačal najmanj osmim ženskam
6. oktober 2017 ob 17:02
Los Angeles - MMC RTV SLO

V Hollywoodu je znova završalo zaradi domnev o spolnem nadlegovanju. Tokrat se je v središču obtožb znašel filmski producent Harvey Weinstein, ki naj bi imel dolgo zgodovino nedostojnega vedenja.

Producent Harvey Weinstein velja za enega najvplivnejših ljudi v Hollywoodu. Gre za človeka, ki ima sloves, da lahko s svojimi zvezami in poznanstvi mlade igralke in igralce izstreli med zvezde ali pa jim v trenutku uniči kakršne koli možnosti za uspešno kariero.

Zdaj so se nad soustanovitelja priznane ameriške produkcijske hiše Miramax in lastnikom filmskega studia The Weinstein Company zgrnili temni oblaki. Časopis New York Times namreč na podlagi obsežne raziskave 65-letnega Weinsteina obtožuje, da se je v svoji karieri velikokrat neprimerno vedel do igralk in jih spolno nadlegoval.

Novinarki New York Timesa Jodi Kantor in Megan Twohey sta v sklopu raziskave intervjuvali številne Weinsteinove nekdanje delavke in igralke in številne izmed njih so povedale, da jih je nadrejeni vabil na razgovore v svoje hotelske sobe, nato pa jih je tam večkrat pričakal gol in želel, da ga zmasirajo, se jih neprimerno dotikal ali pa zahteval, da ga gledajo med prhanjem.

Ena izmed igralk, ki je doživela takšen scenarij, je igralka Ashley Judd. V javni izjavi je povedala, da ji je Weinstein v zameno za masažo ponujal pomoč pri njeni karieri.

"Javna skrivnost"
Novinarki sta ugotovili, da so Weinsteinovi zaposleni vedeli za njegovo nedostojno početje in da se je veliko žensk ob tem počutilo ogroženo. Preventivno naj se z njim zato nikoli ne bi srečevale same. O dogajanju v Weinsteinovih podjetjih naj bi se sicer govorilo tudi v drugih hollywoodskih krogih.

Pri New York Timesu so preučili tudi sodne spise, interne dokumente in drugo Weinsteinovo korespondenco. Tako so ugotovili, da je bil Weinstein v 30 letih prisiljen izvesti najmanj osem zunajsodnih poravnav z različnimi ženskami, kar so potrdili tudi predstavniki dveh pravnih firm.

Ena izmed igralk, ki jim je Weinstein izplačal poravnavo, je Rose McGowan. Vplivni producent naj bi jo nadlegoval na filmskem festivalu Sundance leta 1997, da bi se izognil sodnim postopkom, pa ji je nato izplačal poravnavo 100.000 dolarjev.

Grožnje in opravičilo
Weinstainova ekipa odvetnikov navedbe označuje za neresnične, časopis obtožuje obrekovanja in mu grozi s tožbami.

Kljub trditvam odvetnikov pa se je Weinstein v svoji izjavi za javnost pokesal in priznal krivdo: "Posel sem začel v šestdesetih, sedemdesetih, ko so bila pravila vedenja na delovnem mestu drugačna. Takrat je bila pač takšna kultura. Od takrat sem se naučil, da to ni izgovor ali opravičilo za neprimerno vedenje, tako v pisarni kot zunaj nje. Za nikogar."

"Razumem, da je moje vedenje sodelavcem pred časom povzročilo veliko bolečine, in za to se iskreno opravičujem. Čeprav se skušam izboljšati, vem, da me čaka še dolga pot. To je moja obveza," je še zapisal.

Ob tem je sporočil, da se bo za nekaj časa umaknil iz posla in se udeležil posebnega programa zdravljenja, prek katerega namerava spremeniti svoje vedenje.

Weinstein je priznal, da se je moral zaradi obtožb zagovarjati tudi pred svojo družino. "Pred mano je dolgo potovanje, vsem moram dokazati, da sem jih vreden, tudi svoji družini. To bo osamljeno potovanje, a mi družina ne bi mogla bolj stati ob strani kot mi," je sklenil Weinstein, ki je oče petih otrok. Dva ima s svojo sedanjo ženo, 41-letno modno oblikovalko Georgino Chapman, trije otroci pa so se rodili v njegovem prvem zakonu z Eve Chilton.

M. Z.
Prijavi napako
Komentarji
zamudnik
# 06.10.2017 ob 17:27
zahteval, da ga gledajo med prhanjem

Če človek že še nekako razume vse drugo, mu pa tule postane jasno, da čisto normalen moški to vendarle ni.
sssitrap
# 06.10.2017 ob 18:44
svaka čast piscem tega članka. harveyeve pervrzije so že 30 let odprta skrivnost v hollywoodu, ampak je do sedaj veljal za nedotakljivega.

mi gre pa na **rac kakšna dvojna merila imajo te zvezdniki - usi so skočili v luft ko je prišel ven tisti trumpov "grab them by the pussy" posnetek in vsi so kao neki dobrodelneži, obenem pa zagovarjajo posiljevalca polanskega in tudi ob tejle vesti o weinsteinu so vsi tiho kot miške.
Falcone
# 06.10.2017 ob 18:02
Stalen gost pri zakoncih Obama, ko sta bila v beli hisi... in velik nasprotnik Trumpa.

Predvidevam, da bi politicna pripadnost bila na vrhu clanka, ce bi situacija bila obrnjena.
zigag
# 06.10.2017 ob 18:15
Lump in pol. Pa še grd.
grinta
# 06.10.2017 ob 19:59
"Spet si mi dal možnost, da razbijem tipično moralizoatorsko pamet. "

Kar ti razbijaš tule gor so le tvoji zobje od vsega tega padanja po tleh.

Problem je vedno seks.

Seveda, ker je spolni odnos za človeka duhovno kompleksnejši in specifičnejše narave od izleta v gore. Spolovilo je občutlivejši (čustveno) in pomenljivejši dejavnik za človeka. Izsiljevat s seksom je torej moralno spornejše.

Če si nekdo želi priti do kariere s fafanjem česarkoli že, potem zakaj ne?

Nihče si ne želi priti do kariere s fafanjem razen igralcev v porničih. Ostali si želijo le kariere. Fafanje je podla ovira postavljena pred njih, ki nima veze z ničemer, še najmanj s kvalitativno oceno igralske profesije in čemerkoli povezanim v smislu selektivnosti v dobro filmske umetnosti. Fafanje je tam v funkciji izsiljevanja.
grinta
# 06.10.2017 ob 19:26
"Ob tem je sporočil, da se bo za nekaj časa umaknil iz posla in se udeležil posebnega programa zdravljenja, prek katerega namerava spremeniti svoje vedenje."

To je utečen postopek v sodobni ameriški družbi, ki ima tako rada javno pokesanje. Izvira od evangeličanov iz devetnajstega stoletja in skozi vse njihove javne primere, od pijanih celebritijev do spolnih škandalov predsednikov vsebuje to retorično, teološko in zgodovinsko strukturo, ki služi iskanju javnega odpuščanja.
Nič se ne bo tip spremenil. Denarja ima več kot ga lahko porabi, karakterno nespremenjen ostaja že 30 let, vse napake katere je naredil ga niso nič stale, oz. je z denarjem lahko kupil mir, torej ve da je v svojem početju dober, obkrožen je z najlepšimi ženskami na planetu, one vse in cela industrija že 30 let ve, da tako pač pri njemu je, bodoče igralke vedo da če hočejo igrat v 200 miljonskem filmu morajo (oz. prosto po Sisoruenu se lahko svobodno odločijo) ponudit blowjob ali dva...
... in sedaj bo kar naenkrat spremenil svoje vedenje in začel izbirat iz našega bazena prek Tinderja?
grinta
# 06.10.2017 ob 19:40
help "Saj to je bil en od glavnih razlgov, zaradi katerega je Trump zmagal. Bolj ko ga bodo teli iz Holywooda napadali, večje šanse ima za ponovno izvolitev."

Nič ni to eden glavnih razlogov. Vsi glavni razlogi so v domeni razočaranja nad gnilo dosedanjo politiko, nad naraščanjem revščine, nad izginjanjem delovnih mest, nad slabim zdravstvom, nad ameriško zunanjo politiko, nad vojnami, itd. Nato so bili večji stranski razlogi v polju pristranskosti medijev, plačanim oblikovanjem javnega mnenja, korupcijo, itd. To da ga je Holywood sovražil že ni mobiliziralo ljudi, to je bil nek obstranski faktor, ki je podžigal že prisotno javno percepcijo o prepadu med revnimi in bogatimi.
Drncl
# 06.10.2017 ob 18:49
Kako se piše? V članku enkrat piše Weinstein, drugič Weiner, tretjič Steinman.
ennui
# 06.10.2017 ob 19:08
O tem se že leta govori, je že čas da tudi tega človeka pričaka pravica.
Binder Dandet
# 07.10.2017 ob 07:23
"Če človek že še nekako razume vse drugo, mu pa tule postane jasno, da čisto normalen moški to vendarle ni."

Kako to misliš, da človek še razume, da je spolno nadlegoval igralke? Da ga gledajo med prhanjem, je pač njegov fetiš. Vsak ima kakšnega.
Miham
# 06.10.2017 ob 22:27
pa tako lepo zeno in denarja kolikor hoces

moc in oblast ljudem stopi v glavo, nikoli ni dobro, da jo imajo ljudje prevec

pohvalno, da so se ga lotili

mi gre pa na **rac kakšna dvojna merila imajo te zvezdniki - usi so skočili v luft ko je prišel ven tisti trumpov "grab them by the pussy" posnetek in vsi so kao neki dobrodelneži, obenem pa zagovarjajo posiljevalca polanskega in tudi ob tejle vesti o weinsteinu so vsi tiho kot miške.

Predvsem se je treba zavedati, da igralci dobijo vloge na avdicijah, to je super orodje za precesavanje ideolosko nekompatibilnih, samovoljnih igralcev. Tako da vsak "pameten" igralec ve, da mora tuliti v isti rog, ce hoce dobiti se kaksno vlogo od gospodarjev Holywoodu, ki jih lahko ugotovite ze po tem perverznezu...
Snežinkica
# 06.10.2017 ob 19:26
Sem pa iz tujih medijev izvedela, da se tale luzer ne opravičuje za spolno nadlegovanje, ki ga sploh ne priznava, ampak za svoj kolerični značaj, ko naj bi zmerjal in se drl na svoje zaposlene kar naj bi bilo v prejšnjih časih sprejemljivo.
Snežinkica
# 06.10.2017 ob 19:10
@sssitrap
mi gre pa na **rac kakšna dvojna merila imajo te zvezdniki - usi so skočili v luft ko je prišel ven tisti trumpov "grab them by the pussy" posnetek in vsi so kao neki dobrodelneži, obenem pa zagovarjajo posiljevalca polanskega in tudi ob tejle vesti o weinsteinu so vsi tiho kot miške.

Razlika je očitna. Trump nima vpliva v Hollywoodu, Weinstein ga ima ogromno, ogromno. Tisti, ki bi se odločil javno izpostaviti proti njemu lahko kar pozabi na kakšno omembe vredno kariero oziroma njeno nadaljevanje. Njegov vpliv in denar jih držita v šahu, s tem ko molčijo so morda res delno tudi soodgovorni za nadaljevanje teh svinjarij, ampak glavna in nedvoumna krivda pa leži na samem protagonistu teh dejanj in na sistemu, ki je takšne vplivneže vedno ščitil.
dStroj
# 08.10.2017 ob 03:48
Hollywood morala. Par slabih investicij pa si na tapeti. Doker imajo drug od drugega korist so pripravljeni prikolice gnojnice pojest... ko se ti zamaje oblast pa pojejo noži.
Moramo poudarjati, da gre za elitistično Demokratsko zalego, ki vam govorijo kaj morate razmišljat in trobit?
juventina10
# 07.10.2017 ob 18:54
KO je govora o trumpu se streepova takoj oglasi, ko pa je govoroa o takih stvareh pokvarjenka molči,seveda njena kariera bi šla po zlu.
grinta
# 06.10.2017 ob 20:52
"Seks ni nič drugega kot biološko pogojena fizična aktivnost med dvema ali več posamezniki iz katere smo pač na podalgi moralnih blodenj naredili tabu."

Seks je to kar je zato ker smo to, kar je, potrebovali za kulturo katero smo si oblikovali.

Aha, ker oni niso tako duhovno kompleksni kot mi.

Seveda plemena, kjer skačejo nagi niso tako kompleksna kot zahodna civilizacija, ki vlada planetu. Kar smo na zahodu storili je vrhunec homo sapiensa od filozofije do znanosti in umetnosti.

"Torej, ti človek imaš resne probleme z razumevanjem človeške antropologije"

Ti nimaš nikakršnega razumevanja kako je bila zahodna civilizacija zgrajena. Tvoje "razumevanje" se konča tam nekje konec lovsko nabiralniške družbe.

"Odvisno za koga. Če boš s seksom izsiljeval prostitutko,"

Daj sledi debati, katera od igralk pa je bila prostitutka?

"To sploh ne drži. :D Ker verjemi, da se je temu tipu več žensk uklonilo kot ga zavrnilo. :D"

Uklonilo se je neprijetnosti izsiljevanja. Te ženske so se odločile potrpet neprijetno.

To sploh ni vprašanje, vprašanje je, zakaj bi obsojali nekoga, ki se svobodno odloči, da si bo na tak način pomagal do določene koristi?

Seveda je to vprašanje. Tukaj je dilema strokovnosti filmske profesije, fafanje tičev z razlogom ni bilo del kurikuluma pri Strasbergu in tu je problem etike, saj imajo potencialne igralke velik problem z izvajanjem teh storitev tujim moškim. To dejanje tako prihaja v navzkriž z etičnimi aspekti kulture, da ženske takšno dejanje psihično dojemajo kot ogrožujoče. Ne moreš s tvojo tipično relativizacijo iztrgat samo tega aspekta ven iz zahodne civilizacije, vsaj brez da se podre cel kup stebrov ki stojijo na tem in niso nadomestljivi s postmoderno, nihilistično praznino.
evaevi
# 07.10.2017 ob 11:54
hm, tale kesanja in strokovna popravljanja osebnosti so dokaj smešna stvar.

Spremeni se lahko veščina, osebnost je bila zgrajena zgodaj in za zmeraj.

Ta najhujši psihopati so odlično samopriučeni najprimernejšemu vedenju, ki normalnim vliva zaupanje.
sisoruen
# 06.10.2017 ob 19:04
"Nedolžen dokler mu krivda ni dokazana je morda za sodišče"

Nobenega morda tu ni.

"mi, ki tukaj komentiramo, pa nismo zavezani pravnim normam"

Ti si itak zavezana samo seksizmu, kar je splošno znano, tako da ni se ti treba opraviečvat. :D
odzajcatč
# 06.10.2017 ob 19:02
..ima pa zobe za 50 jurjev....
sisoruen
# 06.10.2017 ob 19:00
"Patriarhalne miselne vzorce je treba razbiti na nanodelce in basta."

V bistvu so ti vzroci bili najbolj prisotni pri ženskih žrtvah, ki so pristajale na poravnave, namesto da bi ga javno tožile, torej so se same postavile v manjvredni položaj in dejansko moškemu privilegirancu z denarjem omogočili, da s takšnimi zlorabami nadaljuje. :D Pa tudi ti si premalo izobražena in razgledana, da bi razumela, da patriarhat ne pomeni zlorabljanje žensk, pomeni le večjo možnost takih zlorab, zaradi vloge, ki jim je v razmerju z moškim namenjena. Tako da patriarhalna družba ga bo v tem primeru tudi obsojala, ne zagovarjala, ker je pač svojo vlogo moškega, kot privilegiranega spola, zlorabil preko dopustnih mej. Zato se tudi tako zelo opravičuje in celo odpravlja na zdravljenje. Ne ker se boji feministk ali tožb, ampak ker se boji svoje lastne družbe, ki je seveda, kot se za patriarhalno družbo spodobi, konservativna in od katere je njegov položaj tudi odvisen. :D In iz tega razloga je ta ista družba tudi bila proti Playboyu kot smo že ugotavljali, ker so Playboy dojemali kot moško zlorabo žensk. :D Razlika pa je v teh dveh primerih ta, da v primeru Playboya šlo za prostovoljno sodelovanje žensk, kar pa za podpornike patriarhata itak ni pomembno, ker jim svobodne volje ne priznavajo. :D Ampak to je za feministke itak višja matematika. :D
sisoruen
# 06.10.2017 ob 19:48
"bodoče igralke vedo da če hočejo igrat v 200 miljonskem filmu morajo (oz. prosto po Sisoruenu se lahko svobodno odločijo) ponudit blowjob ali dva..."

Spet si mi dal možnost, da razbijem tipično moralizoatorsko pamet. Sedaj te vprašam, kaj pa če bi bil pogoj partija tenisa, ali dve? Kaj pa če bi bil pogoj izlet v gore ali dva? Kaj pa če bi bil pogoj ogled filma ali dveh? Kaj pa če bi bil pogoj večerja ali dve? :D A bi se spet tu zgražalo in moraliziralo? Seveda ne. Problem je vedno seks. Ker živimo v seksualno zadrti družbi. :D To je prvo.

Drugo, če je takšen pogoj legalen oz. za nekoga nima tako hudih posledic, da bi to bilo nevzdržno, potem sori, velja ravno to. :D Če si nekdo želi priti do kariere s fafanjem česarkoli že, potem zakaj ne? :D Če ni, potem pa seveda ta svobodna odločitev ne obstaja in se nanjo ni mogoče sklicevati. :D
help
# 06.10.2017 ob 19:32
mi gre pa na **rac kakšna dvojna merila imajo te zvezdniki - usi so skočili v luft ko je prišel ven tisti trumpov "grab them by the pussy" posnetek in vsi so kao neki dobrodelneži, obenem pa zagovarjajo posiljevalca polanskega in tudi ob tejle vesti o weinsteinu so vsi tiho kot miške.

Saj to je bil en od glavnih razlgov, zaradi katerega je Trump zmagal. Bolj ko ga bodo teli iz Holywooda napadali, večje šanse ima za ponovno izvolitev.
Snežinkica
# 06.10.2017 ob 18:42
Nedolžen dokler mu krivda ni dokazana, seveda; ampak vse skupaj je že kar malo predvidljivo.

Nedolžen dokler mu krivda ni dokazana je morda za sodišče, mi, ki tukaj komentiramo, pa nismo zavezani pravnim normam. Glede na vse poravnave, ki jih je v preteklosti sklenil, glede na lastno priznanje o "neprimernem vedenju", je pa povsem očitno kam pes taco moli.
Radenm
# 06.10.2017 ob 18:32
Nedolžen dokler mu krivda ni dokazana, seveda; ampak vse skupaj je že kar malo predvidljivo. Tale patron je vsaj pokazal nek zametek zavedanja da mogoče pa ni bilo vse lepo in prav, za razliko od mnogih, ki se grejo potem "victim blaming".

Svet bogastva, blišča in slave? Ja, ima svojo temno stran. O njej pa ne bom preveč govoril, ker po moje bi s svojim mnenjem razjezil prav vsakogar...tako feministično naravnane, kot tudi antifeministično naravnane.
sisoruen
# 06.10.2017 ob 21:36
"Seks je to kar je zato ker smo to, kar je, potrebovali za kulturo katero smo si oblikovali."

LOL... A si zanalašč napisal nekaj, kar nima nobenega smisla oz. ne pove ničesar? :D

"Seveda plemena, kjer skačejo nagi niso tako kompleksna kot zahodna civilizacija, ki vlada planetu."


LOL... Ja, že, ampak ti pojasni to duhovno kompleksnost na primeru seksa. :D Torej hočeš reči, da nas je seksa sram, ker smo bolj razviti? HAHAHAHAHAHAHAHAHA Dejansko prej velja obratno. :D

"Kar smo na zahodu storili je vrhunec homo sapiensa od filozofije do znanosti in umetnosti."


In sramu do seksa? :D

"Ti nimaš nikakršnega razumevanja kako je bila zahodna civilizacija zgrajena. Tvoje "razumevanje" se konča tam nekje konec lovsko nabiralniške družbe. "


No, pa mi ti stručko pojasni, da se bomo lahko smejali. :D

"Daj sledi debati, katera od igralk pa je bila prostitutka?"

Ne, ti sledi debati. Ti si trdil, da je izsiljevanje s seksom moralno spornejše. Jaz sem ti dokazal, da je tvoja trditev relativna. :D Torej, gre za to, da je od posameznika odvisno, koliko je nekaj zanj ali zanjo spornega. Nekdo bo rajši privolil v seks, kot npr. v čiščenje bazena, nekdo drug pač ne. :D

"Uklonilo se je neprijetnosti izsiljevanja. Te ženske so se odločile potrpet neprijetno."


Spet, odvisno od primera. :D Ampak gre spet za to, da nekatere so pač na to pristale, zaradi koristi, ki so jo pričakovale. :D Tako kot npr. vsaki tajnici ni všeč, da mora šefom kuhat kavo, akr zagotovo ni njeno delo, pa vseeno to počne. :D

"Tukaj je dilema strokovnosti filmske profesije, fafanje tičev z razlogom ni bilo del kurikuluma pri Strasbergu in tu je problem etike, saj imajo potencialne igralke velik problem z izvajanjem teh storitev tujim moškim. "

Sori, etika je stvar posameznika. :D Če hoče nekdo na tak način to vloge, zakaj ne? :D Seveda ne znaš pojasnit razen, da moraliziraš v prazno, kako to ni prav. :D In spet, če bi šlo za kaj drugega, namesto seksa, pa spet ne bi bil problem, ker smo baje duhovno kompleksni. HAHAHAHAHAHAHHA

"To dejanje tako prihaja v navzkriž z etičnimi aspekti kulture, da ženske takšno dejanje psihično dojemajo kot ogrožujoče. "

Bučko, zakaj posplošuješ? :D A ti ni jasno, da nekomu nekoga pofafat za vlogo, ki mu ali ji bo prinesla par desettisoče ali stottisoč zelencev ni noben problem? :D Ravno to je bistven problem moralizatorjev, jim ne nese, da glede seksa niso vsi enako zadrti, oprosti, duhovno kompleksni. HAHAHAHAHAHAHA :D

"Ne moreš s tvojo tipično relativizacijo iztrgat samo tega aspekta ven iz zahodne civilizacije, vsaj brez da se podre cel kup stebrov ki stojijo na tem in niso nadomestljivi s postmoderno, nihilistično praznino."

Ravno obratno, ne moreš ti posploševat. Jaz lahko relativiziram ravno na podlagi dejstva, da do spolnosti nimamo vsi enakega odnosta. Torej ti si tisti, ki ne moreš posploševat in trdit, da je tvoje dojemanje za vse edino pravilno. Mislim, spet, tipična pamet moralizatorja. Če je nekaj za njega narobe, mora biti nujno za vse. :D

In ne, niče se ne podre razen tvoj duhovna kompleksnost. HAHAHAHAHAHAHA Ker tako svet funkcionira od pamtiveka, pa še vedno stoji. :D In spet bučko, imeti drugačne vrednote ne pomeni nihilistične praznine. :D Totalni opranoglavci.
sisoruen
# 06.10.2017 ob 20:21
"Kar ti razbijaš tule gor so le tvoji zobje od vsega tega padanja po tleh."

Ja, vsak je svoboden, da sanja. :D

"Seveda, ker je spolni odnos za človeka duhovno kompleksnejši in specifičnejše narave od izleta v gore."

HAHAHAHA... to je zato, ker si indoktriniran v ideologijo spolne zadrtosti in sramu. Seks ni nič drugega kot biološko pogojena fizična aktivnost med dvema ali več posamezniki iz katere smo pač na podalgi moralnih blodenj naredili tabu. :D Nobene duhonve kompleksnosti tu ni, ampak ideološko pogojena psihološka blokada, ki jo zagovarjaš s takimi neumnostmi. :D To je isto kot to, da si pač ludje v javnosti ne upamo biti goli, pa boš spet trdil, da je to zato, ker se je obllačiti duhovno kompleksnejše kot biti gol? HAHAHAHAHAHAHAHAHA... Seveda ne, preprosto nas je sram. Enako nas je sram seksa. :D In vse to je pač v glavi. :D

"Spolovilo je občutlivejši (čustveno) in pomenljivejši dejavnik za človeka."

HAHAHAHAHA... seveda je, ker ga je ideologija, v katero so nas indoktirnirali, za takšnega naredila. V nekaterih družbah je npr. še danes golota povsem normalna zadeva, zakaj že? Aha, ker oni niso tako duhovno kompleksni kot mi. HAHAHAHAHA... ne, samo manj spolno zadrti so. :D Torej, ti človek imaš resne probleme z razumevanjem človeške antropologije in ti niti pod razno ni jasno, da kultura nekaj, kar je umetno ustvarjeno in v fazi socializacije vsiljeno kot norma ali dogma. :D Torej ne, tudi če bi hodili naokoli goli in seksali kot psi, ne bi bili nič manj duhovno kompleksni. :D

"Izsiljevat s seksom je torej moralno spornejše."

Odvisno za koga. Če boš s seksom izsiljeval prostitutko, potem ti bo hvaležna, če boš pa izsiljeval nuno, potem bo pa druga zgodba.

"Nihče si ne želi priti do kariere s fafanjem razen igralcev v porničih."

To sploh ne drži. :D Ker verjemi, da se je temu tipu več žensk uklonilo kot ga zavrnilo. :D

"Ostali si želijo le kariere. "

Ja, ampak nekateri so za kariero pripravljeni storiti veliko več ko drugi. :D

"Fafanje je podla ovira postavljena pred njih, ki nima veze z ničemer, še najmanj s kvalitativno oceno igralske profesije in čemerkoli povezanim v smislu selektivnosti v dobro filmske umetnosti. "


To sploh ni vprašanje, vprašanje je, zakaj bi obsojali nekoga, ki se svobodno odloči, da si bo na tak način pomagal do določene koristi? :D Ker poglej, obstajajo tudi primeri, ko ženske vplivne ljudi zapeljujejo za to, da bi od tega imela korist ali pa se jim nastavljajo, da bi bile zapeljane. :D

"Fafanje je tam v funkciji izsiljevanja."

Izsiljevanje je tudi to, da nekomu rečeš, da mu boš dal vlogo, če ti gre zalit rože. :D Pa spet ne bi bilo zgražanja. :D

In kot rečeno, če je stvar nezakonita, potem seveda svobodna izbira ne obstaja, če ni, pa obsaja. :D
Snežinkica
# 06.10.2017 ob 17:22
Še eden v dolgi vrsti vplivnežev, ki je svoj položaj izrabil za zlorabe in nadlegovanje žensk. Če ne bi bilo tako žalostno bi bilo dolgočasno predvidljivo. Patriarhalne miselne vzorce je treba razbiti na nanodelce in basta.
Kazalo