Eva Green za koktajl Americano. Foto: YouTube
Eva Green za koktajl Americano. Foto: YouTube

Fotografinja Julia Fullerton-Batten je s 34-letno igralko posnela serijo fotografij z naslovom Mythology Mixology, vsaka slika pa predstavlja enega izmed koktajlov campari.

Zgodovina te rdeče pijače je namreč polna anekdot o tem, kako je določen koktajl nastal, so zapisali na uradni spletni strani. Te zgodbe so želeli predstaviti na koledarju, ki bo na voljo le nekaterim izbrancem.

Slavni koktajl Americano, ki vsebuje rdeči vermouth, campari in sodo, je na primer ime dobil po italijanskem boksarskem prvaku Primu Carneru, ki je leta 1933 osvojil naslov svetovnega prvaka v super težki kategoriji v New Yorku. Prvič naj bi bil sicer postrežen že leta 1860, naroči pa ga tudi James Bond (Daniel Craig) v zgoraj omenjenem filmu.

"Gre za lep, kreativen in domišljijski način pripovedovanja zgodb," je povedala temnolasa igralka in dodala, da je zelo ponosna, ker so za to serijo izbrali prav njo. Za fotografije je pozirala v dvanajstih rdečih oblekah in čevljih, ki so jih ustvarili priznani modni oblikovalci, kot so Vivienne Westwood, Versace, Alaia in Christian Louboutin. Zvezdnica je tako nasledila nekatere druge lepotice, ki so že pozirale za koledar. Lani je 12 mesecev krasila igralka Umo Thurman, pred njo pa še Penelope Cruz, Salma Hayek, Milla Jovovich, Jessica Alba ...

Greenova, ki že nekaj let živi v Londonu, je sicer priznala, da si sama le redko privošči kakšen koktajl, saj ne hodi ven prav veliko: "Sem precej dolgočasna, London obožujem zaradi parkov, rada imam sprehode in dobre restavracije, nisem žurersko dekle." Če že, pa si kozarček najraje privošči kar doma.

16. Camparijev koledar si lahko ogledate na tej povezavi, spodaj pa si oglejte promocijske videe.