Evangeline Lilly se je številnim vtisnila v spomin po svoji vlogi v seriji Izgubljeni otok. Foto: EPA
Evangeline Lilly se je številnim vtisnila v spomin po svoji vlogi v seriji Izgubljeni otok. Foto: EPA
Evangeline Lilly
Igralka je premagala duševno bolezen, s katero se je bojevala vrsto let. Foto: EPA

"Borila sem se s klinično depresijo in šla skozi predor, ki sem ga zapustila," je dejala igralka po poročanju spletne strani Digital Spy. "Že nekaj let se ne borim več z njo," je še dodala. 34-letnica je ob tem poudarila, da se z boleznijo ni bojevala z zdravili.

"Največji boj, s katerim sem se soočila, je bil, da sem našla prostor v svoji glavi in srcu, da sem premagala boj brez uporabe zdravil in da sem našla prostor, kjer se spet počutim živo," je še poudarila igralka.

In pri tem ji je bila v pomoč sprememba jedilnika. "Nisem več jedla vsega, kar mi je prišlo pod roko, ampak sem to zamenjala za organsko hrano. Presunilo me je, kakšno spremembo je to povzročilo. Po skoraj dveh letih sem se začela čutiti spremembe, ki so spodbudile delovanje mojih možganov, ki so jih po mojem mnenju zavirale vse kemikalije, ki sem jih prej uživala," se je razgovorila Lillyjeva.

Tudi ona prihaja v Srednji svet
Igralka, ki se je priključila ansamblu, ki ga je sestavil režiser Peter Jackson v novem potovanju v Srednji svet oz. z nadaljevanjem Hobita, je tudi priznala, da je bil ključ do zmage nasmešek.

"Raje sem se pretvarjala, da sem srečna, kot da sem si dopustila, da sem nesrečna. Šlo je za idejo: 'Delaj, dokler ne začutiš.' Nadeni si nasmešek, dokler ne verjameš, da je tvoj. To je velik del rešitve," je še sklenila igralka.