Nina Arianda bo sama odpela vse Janisine pesmi. Foto: Reuters
Nina Arianda bo sama odpela vse Janisine pesmi. Foto: Reuters
Igralko smo nazadnje videli v filmu Polnoč v Parizu. Foto: Reuters

Dobitnica tonyja bo zaigrala v biografskem filmu, ki ga bo režiral Sean Durkin, je sporočil režiserjev tiskovni predstavnik.
Neodvisno produciran film, naslovljen Joplin, se osredotoča na zadnje pol leta življenja slovite pevke raskavega glasu, ki je umrla leta 1970 zaradi prevelikega odmerka mamil.

Producent Peter Newman je za spletno stran Deadline povedal, da bo proračun filma manjši od 20 milijonov dolarjev in da se bo snemanje začelo v začetku leta 2013.

Arianda je požela izjemne kritike v "Veneri v krznu", žgečkljivi komediji, v kateri upodablja nadobudno igralko Vando, ki se zadnja pojavi na avdiciji, nato pa tam s svojo predstavo osupne vse. Vloga ji je prinesla tonyja za najboljšo igralko, nedavno pa smo jo tudi slovenski gledalci lahko videli v filmu Woodyja Allena Polnoč v Parizu.
Kratka, a pestra kariera
Durkin je še najbolj znan po neodvisnem filmu Martha Marcy May Marlene (2011), ki mu je prinesel nagrado na lanskem festivalu Sundance.

Joplinova, ki je umrla v starosti 27 let, je imela kratko kariero, a zelo pestro življenje in bila idol generacije Woodstocka. Zaslovela je kot pevka psihedeličnega rockbanda Big Brother and the Holding Company, nato pa si je slavo utrdila še s spremljevalnima skupinama The Kozmic Blues Band in The Full Tilt Boogie Band.

Po Newmanovih besedah bo Arianda v filmu sama odpela vse pesmi.